DRIVMEDEL AV KOLDIOXID OCH VATTEN

DRIVMEDEL AV KOLDIOXID OCH VATTEN - J-G Hemming, Bengt Lindhé | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
J-G Hemming, Bengt Lindhé
DIMENSIONERA
3,95 MB
FILNAMN
DRIVMEDEL AV KOLDIOXID OCH VATTEN.pdf
ISBN
7534864478074

BESKRIVNING

Boken redovisar motiven för att nyttja koldioxid tillsammans med väte för produktion av metanol eller DME (CCR, Carbon Capture and Recycling) i stället för att skapa jättelika underjordiska förvaringslager av koldioxid (CCS, Carbon Capture and Storage), som aldrig kan bli hundraprocentigt läckagesäkra. Trafiken i Sverige kan bli fossilfri 2030 om importerad bensin och dieselolja ersätts som drivmedel av metanol och DME som tillverkats med hjälp av den nämnda metoden parallellt med den produktion av dessa drivmedel av skogsprodukter, som påbörjats på tre platser i Sverige. Det väte som krävs i CCR-processen erhålls genom energikrävande elektrolys av vatten. Detta alternativ förutsätter en 50-procentig ökning av elproduktionen i Sverige eller 70 TWh per år. På global nivå finns inga stora reserver av skogsprodukter varför världens elproduktion måste öka med 80 procent för att den skisserade modellen skall kunna realiseras. Kan solenergin omvandlas till el behöver en knapp procent av världens öknar tas i anspråk. Detta alternativ kan sannolikt inte realiseras förrän 2050.

Mängden koldioxid varierar under året på grund av växternas fotosyntes. Sett över tiotals år sker en ökning av koldioxiden och en minskning av mängden syre på grund av människans förbränning av fossila bränslen. vatten-koldioxid Matias Ekstrand 12 mars, 2010 31 oktober, 2014 Full storlek är 284 × 141 pixlar Matias Ekstrand 12 mars, 2010 31 oktober, 2014 Bokmärk . Det finns flera typer av drivmedel på marknaden i dag.

Forskare på Chalmers vill nu lyfta fram elektrobränslen - syntetisk bensin skapad av koldioxid, vatten och el - som ett komplement till andra fossilfria bränslen. Audi har nu uppfunnit ett klimatneutralt drivmedel som består helt av vatten, koldioxid och förnybar energi. Detta skriver biltillverkaren i ett pressmeddelande.

RELATERADE BÖKOR