Att utveckla vården : erfarenheter av kvalitet, verksamhetsutveckling och förbättringsarbete

Att utveckla vården : erfarenheter av kvalitet, verksamhetsutveckling och förbättringsarbete Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
7,36 MB
FILNAMN
Att utveckla vården : erfarenheter av kvalitet, verksamhetsutveckling och förbättringsarbete.pdf
ISBN
8643554783704

BESKRIVNING

Svensk hälso- och sjukvård är under stark omvandling, driven både av yttre förändringar och av interna förändringsinitiativ. Bland de yttre förändringarna märks exempelvis Lagen om valfrihet där den politiska uppfattningen är att lagen skall leda till större valfrihet i vården. Vårdval primärvård är obligatoriskt i hela Sverige och har fått stora effekter på primärvårdens förutsättningar. På många sätt är det dock de interna förändringarna som på sikt sätter störst avtryck i hur verksamheten organiseras och styrs. I denna bok riktas fokus mot försöken att leverera högre värde till patienter och brukare genom satsningar på kvalitet, förbättringsarbete och verksamhetsutveckling.I boken samlas några av Sveriges främsta forskargrupper kring förnyelsefrågor i hälso- och sjukvård för att ge ett både teoretiskt och praktiskt perspektiv på den livaktiga förändringsaktivitet som utspelar sig just nu. En översikt av detta slag har länge saknats och i denna unika samling får läsaren möta förnyelseinitiativ i en rad av Sveriges landsting och regioner.Att utveckla vården ställer kritiska och relevanta frågor kring dessa förändringsinitiativ och den lämpar sig som kurslitteratur i kvalitets- och förbättringsarbete, på högskolor och universitet, men också för läkar-utbildningar på ST-nivå och vidareutbildningar inom vård och omsorg. Boken kan också med fördel läsas av alla som intresserar sig för utvecklingsfrågor i hälso- och sjukvård.

Information från förlaget . Att utveckla vården : erfarenheter av kvalitet, verksamhetsutveckling och ...

Everyday low prices and free delivery on eligible orders. och gäller finansiering, organisation och åtgärder för att öka användningen i vårdens förbättringsarbete och underlätta registerbaserad forskning. • En stabilare och snabbare utveckling av kvalitetsregistren.

RELATERADE BÖKOR