Skatteavtal : tolkning och tillämpning

Skatteavtal : tolkning och tillämpning - Ann-Sophie Sallander | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ann-Sophie Sallander
DIMENSIONERA
6,99 MB
FILNAMN
Skatteavtal : tolkning och tillämpning.pdf
ISBN
9070491041029

BESKRIVNING

Skatteavtal beskriver hela kedjan från initiativ till färdigt skatteavtal med fokus på tolkning och tillämpning. Utgångspunkten är OECD:s modellavtal om inkomst och förmögenhet, där varje avtalsartikel kommenteras och kommentarerna varvas med illustrationer för att underlätta förståelsen. Därtill innehåller boken övningsuppgifter.Läs merBoken är uppdelad i fyra delar: - Del I innehåller gemensamma utgångspunkter om grundläggande principer i internationell skatterätt, vad ett skatteavtal är för något, hur avtal tillkommer och införlivas m.m. - Del II rör tolkning av skatteavtal, och del III omfattar tillämpning av skatteavtal. - Del IV innehåller en fördjupad diskussion om förhållandet mellan intern rätt och skatteavtal. Skatteavtal riktar sig framför allt till juriststudenter, men även praktiserande jurister, och ekonomer, med intresse för internationell skatterätt har god nytta av innehållet.Om författarnaAnn-Sophie Sallander är jur.dr och universitetslektor i offentlig rätt vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

Reservationer i kö: 0 Tolkning av skatteavtal var ett av ämnena vid IFA-konferensen i Florens hösten 1993. Generalrapportörerna, professor Vogel och dr.

Tolkningsprinciperna och källmaterialet är till stor del annorlunda. Skatteavtalen innehåller en hjälpregel för tolkningen av begrepp som inte definieras i avtalet. Skatteavtal beskriver hela kedjan från initiativ till färdigt skatteavtal med fokus på tolkning och tillämpning.

RELATERADE BÖKOR