Gömda rikedomar : en undersökning av skatteparadisen

Gömda rikedomar : en undersökning av skatteparadisen - Gabriel Zucman, Thomas Piketty | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Gabriel Zucman, Thomas Piketty
DIMENSIONERA
12,48 MB
FILNAMN
Gömda rikedomar : en undersökning av skatteparadisen.pdf
ISBN
4629126059067

BESKRIVNING

Skatteparadis som Schweiz, Luxemburg och Caymanöarna skadar demokratin genom att underminera det samhällskontrakt som är demokratins förutsättning. De är samtidigt viktiga kuggar i finanskapitalismen och nyttjas av många av världens rika och mäktiga.Gabriel Zucman ? verksam vid London School of Economics ? är en banbrytande forskare på området skatteparadis och visar i sin bok hur allvarligt det här problemet har blivit. De i skatteparadisen undanstoppade tillgångarna har vuxit med 25 procent de senaste fem åren och motsvarar åtta procent av hushållens globala finansiella tillgångar. Det är alltså betydande summor som undandragits skatt i ursprungsländerna.De åtgärder som har vidtagits mot skatteparadisen av OECD och enskilda regeringar har hittills haft föga effekt, inte minst för att omvärldens kontrollmöjligheter är för dåliga och för att den politiska viljan ibland varit halvhjärtad.Zucman menar emellertid att det går att vända den destruktiva utvecklingen. Han presenterar en konkret och realistisk handlingsplan som bland annat omfattar ett globalt värdepappersregister och ett automatiskt uppgiftsutbyte mellan länderna. Han argumenterar även för att man på sikt bör införa en global och progressiv förmögenhetsskatt.»Det som gör Zucmans bok så viktig är att den inte bara handlar om abstrakta principer och farliga hot utan också om konkreta uppgifter och lösningar. Den internationella ekonomiska statistiken är behäftad med systematiska brister. Framför allt är skulderna alltid större än tillgångarna i rapporterna från världens finanscentra. Med sin analys av dessa statistiska inkonsekvenser erbjuder Zucman på en av de mest trovärdiga uppskattningarna av skatteparadisens globala omfattning och betydelse.» / Ur Thomas Pikettys förordGabriel Zucman, född 1986 i Paris, är biträdande professor vid The London School of Economics och hör till den grupp av ekonomer som leds av Thomas Piketty."A small book worth ten volumes on financial globalization" (La Croix)?A remarkable investigation" (Le Nouvel Obs)"One of the most thorough books on the topic? (Le Monde)?Excellent? (Marianne)"A fascinating book" (Alternatives Economiques)"A must read" (Libération) ?

#ekonomi Håll dig säker och frisk. Tvätta händerna och distansera dig socialt. Häftad, 1996.

Han har studerat vid École normale supérieure de Cachan, sydöst om Paris, och vid École d ... Scopri Gömda rikedomar : en undersökning av skatteparadisen di Zucman, Gabriel, Piketty, Thomas, Sjödén, Pelle, Edgren, Håkan: spedizione gratuita per i clienti Prime e per ordini a partire da 29€ spediti da Amazon. De gömda pengarna i skatteparadisen skulle kunna hålla Sveriges statsbudget på plus - i över 80 år. 74 biljoner kronor har försvunnit globalt, enligt experterna.

RELATERADE BÖKOR