Svensk luftfart 1900-1951 : civilflyget, privata aktörer och offentliga intressen

Svensk luftfart 1900-1951 : civilflyget, privata aktörer och offentliga intressen - Jan Ottosson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jan Ottosson
DIMENSIONERA
4,79 MB
FILNAMN
Svensk luftfart 1900-1951 : civilflyget, privata aktörer och offentliga intressen.pdf
ISBN
7826697347383

BESKRIVNING

Det svenska civilflygets framväxt fram till början av1950-talet skildras i denna bok. Civilflygets tidiga utveckling pekar på vikten av att studera hur ny teknik har mottagits av staten och hur olika intressen har försökt påverka staten. Den svenska statliga flygpolitikenpräglades av en avsevärd förändring från en liberal attityd, med ett visst motstånd mot direkta linjesubventioner, till ett aktivt stöd till ett privatmonopolföretag. Detta förändrades till ett allt större statligt inflytande med bibehållet ekonomiskt stöd, för att därefter övergå till ett intimt samarbete mellan privata och statliga intressen. I samband med andravärldskrigets slut omvandlades det tidigare nationella bolaget till en bred skandinavisk plattform med tre länders regeringar samt både privata och offentligaintressen sida vid sida. Det tidiga svenska civilflygets historia visar på de skiftande villkor som privata företag och entreprenörer mötte när den svenska flygpolitiken formerades.

en studie av statens sjukhusutredning och inledande försök att rationalisera arbete och organisation på svenska sjukhus under ... "Svensk luftfart 1900-1951 : civilflyget, privata aktörer och offentliga intressen" af Ottosson Jan - Indbundet Bog (Bog med hård ryg og stift omslag i høj kvalitet). På svensk.

Information från förlaget . Svensk luftfart 1900-1951 : civilflyget, privata aktörer och offentliga intressen Av Jan Ottosson.

RELATERADE BÖKOR