Epilepsi i arbetslivet - - en vägledning

Epilepsi i arbetslivet - - en vägledning - Johan Zelano | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Johan Zelano
DIMENSIONERA
9,13 MB
FILNAMN
Epilepsi i arbetslivet - - en vägledning.pdf
ISBN
7858560265582

BESKRIVNING

Epilepsi kan ge upphov till komplexa frågor om arbetsmiljö, sjukskrivning och rehabilitering. Bristande förståelse för epilepsi som en dold funktionsnedsättning kan medföra orimliga krav i arbetslivet. Omvänt kan felaktiga uppfattningar om epilepsi orsaka omotiverade hinder.I denna bok ges kunskap och praktisk vägledning om epilepsi ur ett arbetslivsperspektiv. I kortfattade avsnitt presenteras aktuell kunskap och olika aktörers roller. Vägledning ges avseende sjukskrivning, samsjuklighet, arbetsförmågebedömning, rehabilitering och arbetsmiljö – såväl fysisk som psykosocial. Särskilda yrken beskrivs också, som yrkeschaufförer, piloter och sjömän.Boken beskriver också epilepsi i arbetslivet på samhällsnivå. Fakta om sysselsättningsgrad och sjuktal vid epilepsi presenteras, liksom aktuella forskningsresultat om arbetets betydelse för livskvalitet vid epilepsi. Vidare beskrivs vanliga hinder som personer med epilepsi rapporterat från arbetslivet.Målgrupper är studerande eller yrkesverksamma som möter personer med epilepsi inom sjukvården, företagshälsovård eller privat rehabilitering. Boken riktar sig också till arbetsgivare och andra med ansvar för sjukskrivna medarbetares återgång i arbete, samt andra aktörer som behöver kunskap om epilepsi.Till Epilepsi i arbetslivet hör ett digitalt material som kan användas i föreläsnings- och undervisningssammanhang. Materialet hittar du under fliken Extramaterial.

En diagnos gör att epilepsipatienter och deras familjer ges möjlighet att hantera denna verklighet. De människor som förstår sin epilepsi och får stöd har det vanligtvis lättare att hantera sina anfall och känslor, samt vet hur de ska göra för att arbeta mot sina mål i livet. • En berättelse ger en röst, hur det är, vem jag är… • Den varierar, en livshistoria eller ett kort fragment som säger något om en liten del av personens livserfarenhet • När något berättas kan det analyseras, revideras, betraktas utifrån och användas för att utarbeta planer för en språngbräda att komma vidare.. arbetslIvet Vägledning för företag, myndigheter och organisationer Rådet för Integration i Arbetslivet har bildats av arbetsmarknadens organisationer för att stöd-ja, följa upp och vidareutveckla arbetet för inte-gration i arbetslivet.

... i studier och arbetsliv. Epilepsi i arbetslivet - - en vägledning av Johan Zelano.

RELATERADE BÖKOR