Från bankkris till börskris

Från bankkris till börskris - Mats Lönnerblad | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Mats Lönnerblad
DIMENSIONERA
6,4 MB
FILNAMN
Från bankkris till börskris.pdf
ISBN
2693393750831

BESKRIVNING

Den svenska bankkrisen 1987 – 1993 är den svåraste kris som någonsin drabbat Sverige. Bankkrisen fick stora ekonomiska påföljder, som hela svenska folket nu får vara med och betala tillbaka. På grund av krisen ökade statsskulden med astronomiska tusen miljarder, plus ränta. 60.000 livskraftiga företag försvann. 400.000 människor kastades ut i arbetslöshet. Tidigare böcker i detta ämne försvarar bankernas, politikernas och regeringarnas agerande under bankkrisen. Lönnerblad visar vad som faktiskt hände. Han redogör också för vilka som bör ställas till ansvar för Sveriges största ekonomiska kris genom tiderna. På det sätt som Mats Lönnerblad beskriver hela händelseförloppet, vad som skett från bankkris till börskris och vilka konsekvenser bankkrisen fåttför den svenska allmänheten och företagen, får man klart för sig att den svenska ekonomiska historien upprepar sig. Sjuttio år tidigare ägde Kreugerkraschen rum. Många aktiesparare både i Sverige och utomlands förlorade alla sina besparingar när de svenska bankerna och några av den tidens mäktigaste finansmän ensidigt nedvärderade alla tillgångar i Kreugerkoncernen, som man sedan kuna beslagta för en spottstyver. "”Från bankkris till börskris” är en cocktail där ilska och bitterhet blandas med ironi och sarkasmer på ett sätt som stundtals är mycket underhållande, i varje fall för den som inte direkt har blivit drabbad av bankernas påstådda illgärningar." Anders Tallbo. Tidningen DSM "En spännande och lärorik debatt bok som ger mersmak att få veta mer om bankkrisens år. Boken bör inte bemötas med tystnad från de ansvariga för Sverige största kris genom tiderna." Cathrina Nordin i Företagarförbundets tidning Fria Företagare

18 smarta rörelser : stärk din hjärna, må bra och nå dina mål. Från bankkris till börskris. av Mats Lönnerblad (Bok) 2003, Svenska, För vuxna.

[1] Den finansiella krisen 2007-2008, som tog sin början på USA:s lånemarknad, drabbade större delen av världen från och med mitten av 2008, framför allt till följd av en övervärderad och överbelånad bostadsmarknad i USA (se även ... Mats Lönnerblads Från folkhem till fattigstuga är en fristående fortsättning på hans kritikerrosade bok Från bankkris till börskris (Bankrättsföreningen, 2003). I Från folkhem till fattigstuga visar han hur utarmningen av den svenska välfärden är kantad av ekonomiska skandaler.

RELATERADE BÖKOR