Akademisk chef : hur fungerar det?

Akademisk chef : hur fungerar det? - Kerstin Norén, Margareta Wallin | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Kerstin Norén, Margareta Wallin
DIMENSIONERA
6,25 MB
FILNAMN
Akademisk chef : hur fungerar det?.pdf
ISBN
3910538059753

BESKRIVNING

Boken ger en samlad kunskap om hur den befintliga styrningen av dagens universitets- och högskolesystem fungerar i Sverige. Det gäller såväl den externa som den interna styrningen. Boken tar även upp aktuella diskussioner om dagens läge, och vad som behöver utvecklas, förbättras och samordnas. Boken riktar sig till akademiska chefer och lärosätesstyrelser som har det formella ansvaret, men även medarbetare, studenter, samverkanspartners, politiker och journalister kan ha god nytta av den.För att kunna nå Sveriges mål att bli ett av världens främsta forsknings- och innovationsländer, samt att akademin ska bidra till lösningen på stora samhällsutmaningar behövs det goda förutsättningar, en väl fungerande organisation och stödprocesser. Det krävs systemkunskap och helhetsperspektiv för att kunna hantera flera olika styrmodeller och behovet av professionella välutbildade akademiska chefer på såväl institutionsnivå som fakultets- och rektorsnivå är stort.Boken är indelad i 3 delar;Del I behandlar den yttre styrningen i form av förväntningar, förutsättningar och formella regler.Del II behandlar lärosätets inre styrning i form av styrelse och chefer, organisering och arbetssätt.Del III riktar sig till chefen som individ och handlar om utbildning, kompetensutveckling och överlevnadsstrategier.Boken avslutas med en diskussion om det befintliga läget och behovet av en förändrad styrning från såväl staten som lärosätena.

Ett stort plus är att den ger en tillgänglig och nyanserad bild av hur samspelet mellan människor fungerar och hur vi påverkar varandra. Chefer och ledarskapskonsulter kommer ha ... Akademisk chef : hur fungerar det? av Kerstin Norén, Margareta Wallin.

Detta gör AF genom att möjliggöra för våra egna utskott, anslutna föreningar och privatpersoner att genomföra små som stora initiativ som berikar Lunds studentliv och gör Lund till en attraktiv stad. Praktisera eller exjobba hos oss. Vi arbetar i en spännande bransch och självklart vill vi ge dig som studerar, gärna riktat mot fastighetsbranschen, på gymnasie-, yrkeshögskole- eller universitetsnivå möjlighet att få inblick i hur ett fastighetsföretag fungerar samt knyta kontakter. Den är viktig.

RELATERADE BÖKOR