Makt och ansvar

Makt och ansvar - Curt Nicolin, Janerik Larsson, Antonia Ax:son Johnson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Curt Nicolin, Janerik Larsson, Antonia Ax:son Johnson
DIMENSIONERA
3,50 MB
FILNAMN
Makt och ansvar.pdf
ISBN
8845476796380

BESKRIVNING

I Makt och ansvar analyserar företagsledaren och SAF-ordföranden Curt Nicolin (1921–2006) industriutvecklingen i Sverige fram till 1973. Han diskuterar allt från arbetsgivaransvar och subventioner till samhällets vurm för stordrift och tillväxtens baksidor. Men det är inte bara en bok om och för näringslivet, den vänder sig till alla som är intresserade av industrins roll i samhället i stort. Boken är ett tidsdokument men Curt Nicolins tankar om några stora gemensamma utmaningar, inte minst miljöfrågan, är lika aktuella idag som när de skrevs. Makt och ansvar är den andra boken i Förlaget Näringslivshistorias klassikerserie.

Det finns två huvudsakliga infallsvinklar, där den första handlar om "makt över", alltså en relation mellan två personer eller kollektiv A och B där A har förmågan att åstadkomma någonting som inte står i B:s intresse, i det ... Ansvar i familjen. Av Jesper Juul.

Men det är inte bara en bok om och för näringslivet, den vänder sig till alla som är intresserade av industrins roll i ... Makt ges till de som är socialt ansvarstagande, generösa och har empati. Denne amerikanska professor i psykologi är pappa till begreppet The Power Paradox.

RELATERADE BÖKOR