När företaget går vidare i familjen:Guide till ett lyckat generationsskifte

När företaget går vidare i familjen:Guide till ett lyckat generationsskifte - Annika Hall | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Annika Hall
DIMENSIONERA
12,29 MB
FILNAMN
När företaget går vidare i familjen:Guide till ett lyckat generationsskifte.pdf
ISBN
4054216257034

BESKRIVNING

Familjer som äger företag ställs förr eller senare inför frågan om generationsskifte. Hur ska ägarbilden förändras, hur ska vd-skapet hanteras? Det finns mycket att vinna på att starta dessa diskussioner i god tid, men ofta skjuts de ändå på framtiden. Anledningen är generationsskiftets många känslomässiga utmaningar: Vad ska jag göra om jag slutar som vd? Vilket av barnen, om något, kan bäst axla vd-rollen? Kommer föräldrarna att bli besvikna om jag inte tar över företaget? Kan vi syskon komma överens om företagets framtid? Hur säkerställer vi att skiftet blir rättvist?  När företaget går vidare i familjen är en guide för lyckade generationsskiften och vänder sig till företagarfamiljer, styrelseledamöter, revisorer och andra rådgivare. Fokus ligger på hur de känslomässiga utmaningarna kan hanteras på ett konstruktivt sätt. Boken tar avstamp i samspelet mellan familj och företag för att sedan fördjupa områden som ägar- och vd-skifte, rättvisa, styrelsens roll, konflikt och kommunikation samt rådgivning.    Annika Hall har en bakgrund som forskare från Internationella Handelshögskolan i Jönköping, med fokus på familjeägda företag. Under drygt 15 år femton års tid har hon arbetat som föreläsare och rådgivare kring ägarförändringar och ägarstyrning i privatägda företag. Hon har publicerat sin forskning i såväl vetenskapliga artiklar som populärvetenskapliga böcker, bl.a. Family Business Dynamics och Aktivt ägarskap . 

| Adlibris I samband med seminariet kommer boken När företaget går vidare i familjen: Guide till ett lyckat generationsskifte, som utkom i början av november i år, att finnas till försäljning. Författare är Annika Hall, föreläsare på seminariet. Planerade generationsskiften kan i huvudsak genomföras som köp eller gåva.

När ägande och ledning av företaget går vidare inom familjen måste många frågor hanteras. Det kan ofta ta flera år innan en familj har diskuterat igenom alla komplexa ... Ny bok om generations-skiften.

RELATERADE BÖKOR