Makt och ansvar

Makt och ansvar - Curt Nicolin, Janerik Larsson, Antonia Ax:son Johnson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Curt Nicolin, Janerik Larsson, Antonia Ax:son Johnson
DIMENSIONERA
3,70 MB
FILNAMN
Makt och ansvar.pdf
ISBN
3809739343588

BESKRIVNING

I Makt och ansvar analyserar företagsledaren och SAF-ordföranden Curt Nicolin (1921–2006) industriutvecklingen i Sverige fram till 1973. Han diskuterar allt från arbetsgivaransvar och subventioner till samhällets vurm för stordrift och tillväxtens baksidor. Men det är inte bara en bok om och för näringslivet, den vänder sig till alla som är intresserade av industrins roll i samhället i stort. Boken är ett tidsdokument men Curt Nicolins tankar om några stora gemensamma utmaningar, inte minst miljöfrågan, är lika aktuella idag som när de skrevs. Makt och ansvar är den andra boken i Förlaget Näringslivshistorias klassikerserie.

Medias makt är stor. Men hur är det med medias bild av, och relation till, svensk skogsnäring? Läs Marianne Erikssons, styrelseledamot i Föreningen Skogen, krönika. kvinnors och mäns makt och inflytande - i beslutande församlingar, i ekonomin och i familjen m.m.

Det finns två huvudsakliga infallsvinklar, där den första handlar om "makt över", alltså en relation mellan två personer eller kollektiv A och B där A har förmågan att åstadkomma någonting som inte står i B:s intresse, i det ... Ansvar i familjen. Av Jesper Juul.

RELATERADE BÖKOR