Kundmötet

Kundmötet - Magnus Söderlund | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Magnus Söderlund
DIMENSIONERA
9,21 MB
FILNAMN
Kundmötet.pdf
ISBN
4395882182745

BESKRIVNING

Det personliga mötet – ansikte mot ansikte – mellan medarbetaren och kunden är ett centralt inslag i företags marknadsföring. Här får man chansen att påverka köpbeslut och att marknadsföra företaget. Men trots att många företag är medvetna om vikten av detta möte, har kundmötet hamnat i skuggan av annan marknadsföring. Den här boken är ett bidrag för att lyfta fram kundmötet i ljuset.Läs merMarknadsekonomin är en fabrik som producerar enormt många kundmöten dygnet runt. Man skulle kunna tro att det personliga mötet ”in real life” har spelat ut sin roll i en tid när digitala möjligheter hyllas som framtiden för marknadsföring. Men mängder av inköp kräver fortfarande att kunden på ett eller annat sätt interagerar med företags medarbetare.I den här boken får vi dyka djupt ned i kundmötet. Vi får lära oss om påverkan av kunden, om betydelsen av medarbetarens ”utsida”, om medmänskligt bemötande och om kundkontaktsbeteende. Författaren tar också upp effekterna av att medarbetaren kategoriserar kunden och av att kunder behandlas lika eller olika. Vilket är bäst? Och hur mycket av kundens tid får man ta upp? Avslutningsvis presenteras olika sätt att från ledningshåll styra och påverka kundmötena.Boken är utsedd till "Årets marknadsföringsbok 2012" av Sveriges Marknadsförbund.Läs mer och följ alla nyheter om Kundmötet på den här bloggen: http://kundmotet.wordpress.com/Om författarnaMagnus Söderlund är professor på Handelshögskolan i Stockholm och chef för CCM (Center for Consumer Marketing). Han har bland annat skrivit böckerna Emotionsladdad marknadsföring, Tankeverktyg för marknadsförare och Experiment med människor.

Att göra ett bra intryck på första kundmötet lägger ofta… De tre vanligaste misstagen som gör att du misslyckas i kundmötet Även kundmötet i business­to­business samman­ hang påverkas av förändrade konsumentbeteenden. Beslutsfattare tar med sig sina förväntningar från privatlivet när de agerar som företagskunder vilket ökar kraven på kundmötet.

Allt vi gör bygger på kunskap. För att ligga steget före strävar vi alltid efter ökad specialistkunskap och det skaffar vi genom kompetensutveckling och att ha en kundanpassad inställning till våra uppdrag.

RELATERADE BÖKOR