Offentlighet och sekretess inom personalområdet - Paket med 3 böcker

Offentlighet och sekretess inom personalområdet - Paket med 3 böcker - Kristina Ahlström | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Kristina Ahlström
DIMENSIONERA
8,13 MB
FILNAMN
Offentlighet och sekretess inom personalområdet - Paket med 3 böcker.pdf
ISBN
7153329054968

BESKRIVNING

RÄTTEN ATT TA DEL AV allmänna handlingar är en grundläggande princip inom offentlig verksamhet. De här tre böckerna ger en praktisk och informativ redovisning av dessa regler med fokus på personalområdet. Bestämmelserna om offentlighet gäller för statliga myndigheter, kommuner, regioner och kommunalt ägda bolag samt organ med offentligrättsliga uppgifter.  Regler appliceras på handlingar och situationer som förekommer i arbete med personalfrågor. Konkreta exempel lämnas och korta referat från rättspraxis redovisas. Innehållet har tidigare publicerats i en bok av författaren som nominerades 2011 till en av årets bästa HR-böcker av Sveriges HR-förening i samarbete med tidskriften Personal & Ledarskap. Den boken har delats upp i tre självständiga delar som kompletterar varandra. I dessa böcker har hänvisningar till författningar uppdaterats, framför allt den nya förvaltningslagen och 2 kap. tryckfrihetsförordningen. Enstaka ändringar av sekretessbestämmelser har lagts till samt hänvisning till nya rättsfall. Böckerna vänder sig till jurister och alla som arbetar med personalfrågor. Den är även av intresse för verksamhetschefer och andra som vill ha en sammanhållen bild av ämnesområdet. Böckerna kan också användas som lärobok vid utbildning av jurister och personalvetare. Böckerna är också mycket användbar som handbok. Paketet består av dessa tre böcker:Offentlighet inom personalområdet Offentlighetsprincipen och grunderna för handläggning av ärenden, 256 sidor, ISBN 9789198452815 Sekretess inom personalområdet Grundläggande bestämmelser och exempel, 158 sidor,  ISBN 9789198452822  Rättspraxis om offentlighet och sekretess inom personalområdet, 222 sidor, ISBN 9789198452839Författaren Kristina Ahlström är advokat och fil. kand. i pedagogik med mångårig erfarenhet av arbete som jurist vid flera statliga myndigheter. Hon har erfarenhet av både förvaltningsrätt och arbetsrätt från bland annat Kronofogden, Skatteverket, universitets- och högskolesektorn, Regeringskansliet samt har medverkat i flera statliga utredningar. Kristina Ahlström har i dag egen advokatverksamhet. Hon föreläser om olika rättsliga ämnen och har skrivit flera juridiska böcker. Kristina Ahlström belönades med Karnovpriset 2018 för sin kommentar till den nya förvaltningslagen.

Irja Hed har arbetat med frågor om offentlighet och sekretess i många år hos JO och vid justitiedepartementet både praktiskt och teoretiskt och undervisar även i ämnet. Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom offentlighet och sekretess Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel, sällskapsspel, dekoration och mycket mer för en inspirerande vardag. Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans.

Kristina är även författare till ett flertal böcker inom ämnen som "Offentlighet och sekretess inom personalområdet" , "Kollektivavtal" och "Anställning vid en statlig myndighet" . 1.1 Offentlighet, sekretess och integritetsskydd inom Försäkringskassan ... 5.3.3 Internt inom myndigheten ...

RELATERADE BÖKOR