Sorti eller protest : en fråga om lojaliteter

Sorti eller protest : en fråga om lojaliteter - Albert O. Hirschman | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Albert O. Hirschman
DIMENSIONERA
12,61 MB
FILNAMN
Sorti eller protest : en fråga om lojaliteter.pdf
ISBN
7807911064291

BESKRIVNING

Albert O. Hirschman visar i sitt klassiska arbete, Sorti eller protest. En fråga om lojaliteter (1970), hur fruktbart det är att kontrastera sortin, protesten och lojaliteten som olika sätt att handla inom den ekonomiska, politiska och civila sfären. I företag, politiska partier, organisationer eller nationer, i bagatellartade situationer eller livsavgörande ögonblick ställs individen ibland inför valet att lojalt acceptera, att säga ifrån och försöka påverka eller att ta konsekvenserna av en oacceptabel och ohållbar situation och dra sig ur spelet.Hirschmans eleganta teori och uppslagsrika begrepp erbjuder skarpa vetenskapliga verktyg för analyser av många av samtidens frågor. Hans begrepp är lika användbara på historiens stora skeenden, dess vändpunkter - Berlinmurens och Östtysklands fall - som för en analys av den skröplige åldringens utsatthet i ett hårdhänt rationaliserat vårdmaskineri. Det är inte märkligt att denna bok blivit en klassiker.Lena Agevall och Gunnar Olofsson beskriver kort Hirschmans liv och verk och diskuterar i ett förord författarens egen vidareutveckling av bokens begrepp och tematik.

En fråga om lojaliteter (1970), hur fruktbart det är att kontrastera sortin, protesten och lojaliteten som olika sätt att handla inom den ekonomiska, politiska och civila sfären. I företag, politiska partier, organisationer e... Sorti eller protest : en fråga om lojaliteter / Albert O.

Jobba eller praktisera hos oss; Behandling av personuppgifter; Om webbplatsen; Följ oss på Facebook; Följ oss på Instagram; Följ oss på Twitter; Albert O. Hirschman visar i sitt klassiska arbete, Sorti eller protest.

RELATERADE BÖKOR