Hälsoekonomi

Hälsoekonomi - Anders Anell | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Anders Anell
DIMENSIONERA
8,57 MB
FILNAMN
Hälsoekonomi.pdf
ISBN
6083509614499

BESKRIVNING

Hälso- och sjukvården utgör en mycket stor andel av Sveriges ekonomi och påverkar dagligen många människors liv och välbefinnande. Det är därför angeläget att vårdens finansiering fungerar på ett tillfredsställande sätt och att vårdresurserna används inom de områden där de genererar mest nytta. Den här läroboken ger en introduktion till tre viktiga områden inom hälsoekonomi som på olika sätt berör resursfördelning och resursutnyttjande i vården:vårdens finansieringersättningsprinciper för vårdgivarehälsoekonomiska utvärderingar.Boken vänder sig till beslutsfattare på alla nivåer inom vården. En viktig målgrupp är framtida beslutsfattare. Den är således även avsedd som kurslitteratur inom främst vårdutbildningar av olika slag.

Skickas inom 1-3 vardagar. Köp boken Hälsoekonomi - Begrepp och tillämpningar av Josefine Persson, José Ferraz-Nunes, Ingvar Karlberg (ISBN 9789144126036) hos Adlibris.

Hälsoekonomiska utvärderingar gör det lättare att prioritera mellan såväl behandlingar som förebyggande insatser och syftar till att tydliggöra vilket alternativ som ger mesta möjliga hälsa till befolkningen, givet de ... Hälsoekonomi kan definieras som tillämpningen av ekonomiska teorier och metoder på hälsa och hälso- och sjukvård. Denna forskargrupp bedriver forskning inom hälsoekonomi med fokus på området hälsoekonomisk utvärdering. Clas Rehnbergs forskning fokuserar på två områden inom hälsoekonomi; dels ekonomiska utvärderingar och mått på hälsa, dels ekonomiska aspekter på hälso- och sjukvårdssystemets effektivitet såväl nationellt som internationellt.

RELATERADE BÖKOR