På gränsen till fiasko : om ledarskapets vardag och det improviserande inflytandet

På gränsen till fiasko : om ledarskapets vardag och det improviserande inflytandet - Mats Tyrstrup | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Mats Tyrstrup
DIMENSIONERA
11,36 MB
FILNAMN
På gränsen till fiasko : om ledarskapets vardag och det improviserande inflytandet.pdf
ISBN
7314408424366

BESKRIVNING

När behövs ledarskap – och varför? De här till synes harmlösa frågorna låg till grund för ett drygt treårigt forskningssamarbete mellan Ericssonkoncernen och Centre for Advanced Studies in Leadership. Men svaren skulle visa sig vara minst sagt provocerande.I boken beskrivs och diskuteras ledarskapets vardag, alltså hur ledarskap utövas i det pågående arbetet i en verksamhet. Utblickar görs mot projektledares och linjechefers ledarinsatser, men även agerandet inom Ericssons högsta ledning belyses. Och ett generellt mönster kan skönjas: Ledarskap som ett improviserande tillvägagångssätt med tämligen enkla kriterier för vad det är som ska prioriteras vid varje tidpunkt.Det improviserande ledarskapet är inte bara effektivt utan många gånger också det enda möjliga. Men det finns ett problem. Tillvägagångssättet strider mot de ideal som talar om för oss vad som är bra ledarskap. Därför ställer boken också ett antal frågor. Hyllar vi rätt ledare och beundrar vi dem i så fall för insatser som verkligen är avgörande? Väljer vi fel personer när chefer utses för att vi lägger för liten vikt vid att ledarskap också har en vardag? Har vi ledarideal som rent av försvårar samverkan i våra företag och organisationer? Och har vi verkligen förstått hur ledarskap kan främja medarbetares energi och entusiasm, men också varför det kan vara direkt förödande för deras välmående och förmåga att bidra till verksamheten?Boken är tänkt som stöd för den som har ett ledaransvar. Den är också avsedd som inspiration i samband med ledarutveckling och som lärobok vid universitet och högskolor, främst i fördjupningskurser inom ledarskaps-, management- och organisationsområdet.

Anmäl textfel Produktpresentationer . Utgivning.

Bok-presentation: Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom gränsen Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel, sällskapsspel, dekoration och mycket mer för en inspirerande vardag. Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans.

RELATERADE BÖKOR