IT och affärsnytta : konsten att lyckas med investeringar i IT

IT och affärsnytta : konsten att lyckas med investeringar i IT - David Lundberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
David Lundberg
DIMENSIONERA
4,96 MB
FILNAMN
IT och affärsnytta : konsten att lyckas med investeringar i IT.pdf
ISBN
7044009721691

BESKRIVNING

Att värdera och förklara affärsnyttan med investeringar i IT har blivit allt viktigare. Allt fler företag kräver tydliga beslutsunderlag för nya IT-satsningar, där inte bara visionerna presenteras, utan också konkreta planer på hur affärsnyttan ska realiseras och följas upp.I denna bok presenteras en heltäckande modell för att identifiera, värdera och realisera affärsnytta i IT-satsningar. Modellen kallas 5-modellen efter de tre grundstenarna, Förändringar, Effekter och Mätning (FEM). Boken tar också upp viktiga områden för att nå maximal affärsnytta:Att IT-satsningarna är i linje med företagets marknad, strategier och organisation.Att affärsnyttan är realiserbar och mätbar så att målen kan nås i praktiken.Att aktiviteter vidtas för att maximera affärsnyttans livslängd efter att satsningen är genomförd.Att potentialen med IT utnyttjas genom att finna de verkliga källorna till ökad affärsnytta.IT och affärsnytta är en guide till framgångsrika investeringar i IT och vänder sig till alla som arbetar med IT-frågor av något slag, framförallt till beslutsfattare, affärsutvecklare, IT-chefer, controllers och projektledare. Andra upplagan av "IT och affärsnytta" utvecklar 5-modellen vidare med ytterligare betoning på styrning och uppföljning av affärsnytta.Den konkurrenssituation som råder idag kräver att IT investeringar verkligen leder till ökade nyttoeffekter. Såväl forskning som tillämpning inom området söker ständigt förbättra metoder och modeller för nyttovärdering. En styrka med FEM-modellen är att den fokuserar på såväl värdering av effekter som att skapa en bättre effektstyrning som helhet.Kalevi Pessi, Fil. dr, IT-universitetet GöteborgI en värld av ständiga förändringar är en bra struktur för värdering och prioritering viktigt för att IT aktivt ska bidra till en framgångsrik affärsverksamhet. För ett långsiktigt framgångsrikt arbete måste realiseringen av nyttan följas, både under genomförandet och efter att projekten avslutats. På E.ON har vi under många år använt FEM-modellen i vår IT-nyttostyrning.Johan Engvall, CIO E.ON Sverige

ISBN: 9144033109. Lundberg, D. (2004) IT och Affärsnytta Konsten att lyckas med investeringar I IT, Studentlitteratur, Lund.

av David Lundberg (Talbok, Daisy, digital, text och ljud) 2011, Svenska, För vuxna IT och affärsnytta : konsten att lyckas med investeringar i IT av David Lundberg häftad, 2009, Svenska, ISBN 9789144056562. Att värdera och förklara affärsnyttan med investeringar i IT har blivit allt viktigare.

RELATERADE BÖKOR