Stiftelser

Stiftelser - Birgitta Bjelkberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Birgitta Bjelkberg
DIMENSIONERA
9,18 MB
FILNAMN
Stiftelser.pdf
ISBN
9097033397129

BESKRIVNING

Stiftelselagen (1994:1220) infördes för ungefär femton år sedan. Detta innebar i många avseenden en stor förändring för stiftelserna. I och med Stiftelselagens ikraftträdande infördes bland annat regler kring en stiftelses bildande, förvaltning, bokföringsskyldighet och upprättande av årsredovisning. Efter det har vissa uppdateringar skett i stiftelselagen och de senaste under 2010. Denna skrift sammanfattar reglerna för stiftelser som lyder under Stiftelse­lagen. Skriften omfattar fyra huvudavsnitt som i korthet beskrivs. Den vanligast förekommande stiftelse­typen är s.k. avkastningsstiftelse. En stor del av innehållet i skriften vänder sig därför till dessa stiftelser. En hel del är dock även användningsbart för insamlings­stiftelser och verksamhetsstiftelser.Tredje upplagan

Allt fler vill ge tillbaka till samhället och samtidigt bidra till en fråga man är engagerad i eller ändra på något man tycker är fel. En stiftelse är ett sätt att göra avtryck i samhället.

Bland våra kunder finns bl a Swedbank och Skandikon. Fondue är webbplatsen för andelsägare där tjänster erbjuds till självbetjäning.

RELATERADE BÖKOR