Kapitalets mysterium : varför kapitalismen segrar i västerlandet och misslyckas på alla andra håll

Kapitalets mysterium : varför kapitalismen segrar i västerlandet och misslyckas på alla andra håll - Hernando de Soto | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Hernando de Soto
DIMENSIONERA
10,38 MB
FILNAMN
Kapitalets mysterium : varför kapitalismen segrar i västerlandet och misslyckas på alla andra håll.pdf
ISBN
6539929271096

BESKRIVNING

Problemet för världens alla fattiga är inte fattigdom i första hand. Det är inte så att de fattiga saknar egendom, men denna egendom är inte ordentligt och enhetligt registrerad, vilket gör att den inte går att använda på en fungerande marknad. De fattigas egendom går därför inte att omvandla till kapital.I sin uppmärksammade bok Kapitalets mysterium förklarar den peruanske ekonomen Hernando de Soto varför kapitalismen inte har fungerat någon annanstans än i Väst. Lika klart som elegant visar han, med mängder av konkreta exempel insamlade av hans eget forskarteam, hur fattiga länders ekonomier hämmas av en förlegad lagstiftning.Vi måste, menar de Soto, återupptäcka kapitalismen och lära oss förstå exakt hur och varför den fungerar när den faktiskt fungerar. Allt det vi tar för givet måste vi medvetandegöra och dra lärdom av. Först när kapitalets mysterium är skingrat, kan resten av mänskligheten få del av dess välsignelser.

I boken klargörde Soto han varför kapitalismen segrar i Västerlandet och misslyckas på alla andra håll i världen. Det skriver den peruanske författaren Hernando de Soto i den nyligen utkomna boken "Kapitalets mysterium" (Atlantis Förlag,2004) som översatts till svenska av Jan Söderqvist. I boken klargör Soto varför kapitalismen segrar i Västerlandet och misslyckas på alla andra håll i världen. Baronen och baronessan-boken skrevs 2017-08-28 av författaren Witold Gombrowicz.

Institute for Liberty and Democracy (på engelska och spanska) Andreas Malm (26 juni 2006). "Slummen är ingen liberal idyll".

RELATERADE BÖKOR