Öst och väst : tankar om Europa mellan Amerika och Asien

Öst och väst : tankar om Europa mellan Amerika och Asien - Ronny Ambjörnsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ronny Ambjörnsson
DIMENSIONERA
11,60 MB
FILNAMN
Öst och väst : tankar om Europa mellan Amerika och Asien.pdf
ISBN
7162352135446

BESKRIVNING

Europa är ett begrepp som inte alltid entydigt gått att bestämma med hjälp av hav, bergskedjor och floder. Först i förhållande till icke-Europa blir Europa synligt, väst existerar inte utan öst. När 1700-­talets tänkare valde en kultur att jämföra med, riktade de blickarna mot Asien, kulturens vagga, föregång­aren. Europa framstod som en ung kontinent. På 1800-talet blev istället Amerika det självklara jämförelseobjektet, och då betraktades Europa tvärtom som den gamla världen. I denna fascinerande studie visar Ronny Ambjörns­son upp de speglar i vilka européerna har betraktat sina växlande anletsdrag.

Europa är ett begrepp som inte all... Öst och väst: tankar om Europa mellan Amerika och Asien (Häftad, 2011) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 5 butiker SPARA på ditt inköp nu! Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom asien Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel, sällskapsspel, dekoration och mycket mer för en inspirerande vardag. Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans.

7-21 (15 s.) Eklöf Amirell, Stefan, "Den världshistoriska vändningen. Möjligheter och problem i De skildringar som missionärer och diplomater gav av förhållanden i Indien, Kina och Japan bekräftade bilden.

RELATERADE BÖKOR