Tänk om : systemiskt tänkande för moderna organisationer

Tänk om : systemiskt tänkande för moderna organisationer Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
4,21 MB
FILNAMN
Tänk om : systemiskt tänkande för moderna organisationer.pdf
ISBN
1169857873813

BESKRIVNING

I dagens arbetsliv ser vi ett ökat behov av samverkan mellan olika yrkeskategorier och systemnivåer. Det kan handla om behovet av att samordna olika avdelningar inom ett företag, som ett led i att öka kundnöjdheten. Men också om den samverkan som krävs inom hälso- och sjukvården, där olika enheter måste koordineras i kontakten med en enskild vårdtagare. Vikten av samverkan i moderna organisationer aktualiserar det systemiska tänkandet. I det systemiska tänkandet betonas helheter och relationer, men också det faktiska skeendet i organisationer – i motsats till abstrakta idéer om hur saker och ting bör fungera. Tänk om ger läsaren en god insikt i systemisk teori och praktik. Den första delen beskriver det systemiska mötet som en metod och bygger på konkreta fallbeskrivningar av systemiska möten inom vården. Den andra delen beskriver det systemiska tänkandet som en del av komplexitetsläran, som är ett övergripande förhållningssätt till den sociala världen. Här betonas den ständiga närvaron av ömsesidiga relationer mellan enheter, men också den situationsbundna karaktären hos skeenden. I den tredje och sista delen ges läsaren en fördjupning i det systemiska tänkandet och dess begrepp.Tänk om vänder sig till dig som arbetar i hälso- och sjukvård, omsorgsverksamhet eller i någon annan organisation som hanterar mänskliga kontakter och relationer. Den ger dig en grundlig introduktion till systemiskt teori och praktik och utgör ett stöd i arbetet att utveckla en organisation.

Checklista för källkritik på nätet. Källkritik är en metod du använder för att granska den information du tar del av, för att avgöra om informationen är trovärdig och går att lita på. Ny i HR-rollen 3 Förväntningar på HR-rollen HR-medarbetare förlitar sig på förtroende, trovärdighet och ett gott rykte i organisationen.

Klicka här för att vara den första som skriver ett omdöme. Tänk om : systemiskt tänkande för moderna organisationer Ingrid Ainalem, Joen Garsén, ... att inta en undersökande hållning till de grundantaganden som ligger bakom de verktyg och metoder som du och din organisation använder i er vardagliga verksamhet. Tänk om: systemiskt tänkande för moderna organisationer (Häftad, 2012) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 4 butiker SPARA på ditt inköp nu! Tänk om : systemiskt tänkande för moderna organisationer Ingrid Ainalem, Joen Garsén, Bertil Lindström Häftad.

RELATERADE BÖKOR