Från ekonomiskt till hållbart, från exploatering till samexistens : en bok om att tänka om

Från ekonomiskt till hållbart, från exploatering till samexistens : en bok om att tänka om - Karl Johan Bonnedahl | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Karl Johan Bonnedahl
DIMENSIONERA
7,19 MB
FILNAMN
Från ekonomiskt till hållbart, från exploatering till samexistens : en bok om att tänka om.pdf
ISBN
2269194903565

BESKRIVNING

De flesta av oss erkänner numera att det finns hållbarhetsproblem. Vi inser också att vi är avgörande som både orsaker och lösningar till sådana problem. Ändå innebär den gängse hanteringen av ”hållbarhet” och ”hållbar utveckling” att väldigt lite ändras. Vi låter oss vägledas av samma ekonomiska principer och mål som förut: exploatering av naturresurser, marknadsutbyten, konsumtion, och tillväxt. Denna bok belyser och hanterar motsättningen i vår tanke att kunna nå nya resultat utan att förändra hur vi styr våra aktiviteter. Den beskriver hur hållbarhet kräver mer än smärre anpassningar; mer än teknologisk utveckling, relevantare prissättning och informerade konsumenter. Bokens fokus är på konflikter mellan konventionellt ekonomiskt tänkande och hållbarhet. Den understryker att de stora ekonomiska framsteg som hittills gjorts, och det dominerande ekonomiska tänkandet, bygger på exploateringsmöjligheter och ett expansionsutrymme som Jorden inte längre erbjuder. Från ekonomiskt till hållbart, från exploatering till samexistens beskriver följaktligen hur inte endast det mänskliga samhället utan även vårt ekonomiska tänkande måste anpassas till de biofysiska förutsättningar som några få generationer har haft möjlighet att överträda. Inom ett krympande handlingsutrymme måste nu förändring mot hållbarhet, och reformer av ekonomisk teori och praktik, utgå från realistiska naturvetenskapliga antaganden och ett etiskt perspektiv i relation till livet och människans plats på Jorden.

Studentlitteratur AB, Lund. "När vi förstått att det är vi själva som håller i tändstickorna har vi chans att lyckas med vattenslangen. " Citatet ovan kommer från Karl Johan Bonnedahl föreläsning med titeln "Från ekonomiskt till hållbart - om konsten att sluta äta en planet" vid Klimatriksdagen i juni 2014.

Arbetssättet ledde till att det i flera projekt togs upp frågor om kompensationsåtgärder av kulturmiljövärden till Kalle Bonnedahl har de senaste åren forskat om klimatanpassning i livsmedelssektorn och skrivit boken "Från ekonomiskt till hållbart, från exploatering till samexistens". Köp begagnad Från ekonomiskt till hållbart, från exploatering till samexistens : en bok om att tänka om av Karl Johan Bonnedahl hos Studentapan snabbt, tryggt och enkelt - Sveriges största marknadsplats för begagnad kurslitteratur. Se en video här. Karl Bonnedahl som forskar kring hållbar ekonomi på Umeå Universitet.

RELATERADE BÖKOR