Konsultansvar

Konsultansvar - Lars Erik Ashton, Jan Elfström | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Lars Erik Ashton, Jan Elfström
DIMENSIONERA
6,87 MB
FILNAMN
Konsultansvar.pdf
ISBN
4268079514703

BESKRIVNING

För tekniska konsulters juridiska ansvar saknas generella lagar. Ansvaret är emellertid i princip likvärdigt med andra yrkesgrupper som sysslar med rådgivning och information.Med stöd av den juridiska litteraturen och ett hundratal svenska och nordiska rättsfall och andra avgöranden beskrivs i boken bland annat de rättsliga förutsättningarna för konsultansvaret, vem som ansvarar för uppdragets närmare innehåll, myndigheters ansvar, vad som är god yrkessed och mycket annat. Denna tredje utgåva är uppdaterad med hänsyn till utvecklingen i rättspraxis och litteratur. Även en större omarbetning av avsnittet om skadeståndets beräkning har gjorts.

Vad räknas som konsultverksamhet? Utbildning i försäkringsjuridik. Innehåll som försäkringsnäringsrätt och tvistelösning, skadeståndsrätt, avtalsrätt och försäkringsförmedlingslagen. Genomförande •2:1 Konsulten ska genomföra uppdraget fackmässigt och med omsorg samt även i övrigt iakta god yrkessed - den mest centrala bestämmelsen •Utföra arbetet med omsorg •Allmänt ansvar respektive speciellt åtagande •Omständigheter som kräver kontroll av uppgifter och komplementering av utredningar.

ex. fastighetsmäklare och försäkringsmäklare.

RELATERADE BÖKOR