Verksamma verksamheter : att bättre förstå, hantera och utveckla verksamheter för kvalitet och effektiv resursanvändning

Verksamma verksamheter : att bättre förstå, hantera och utveckla verksamheter för kvalitet och effektiv resursanvändning - Ingrid Liljeroth, Tone Engen, Jerry Larsson, Per Skoglund, Charlie Öfverholm | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ingrid Liljeroth, Tone Engen, Jerry Larsson, Per Skoglund, Charlie Öfverholm
DIMENSIONERA
8,75 MB
FILNAMN
Verksamma verksamheter : att bättre förstå, hantera och utveckla verksamheter för kvalitet och effektiv resursanvändning.pdf
ISBN
2926931401295

BESKRIVNING

Media diskuterar ständigt tillkortakommanden i verksamheter som sjukvård, äldreomsorg och habilitering. Verksamhetschefer som får kritik säger sig ofta vilja ?se över rutinerna?, men steget från en sådan (kanske välbehövlig) översyn ? och från att formulera handlingsplaner och värdegrunder ? till att åstadkomma verkliga och varaktiga förändringar är som regel stort. Förändringsprocesser kan vara långa och krävande.Verksamma verksamheter är en studie av ? och en handledning i ? förändringsarbete och vägar till kvalitetshöjning, med fokus inte minst på självreflektion, kunskap och lärande.?Våra exempel är hämtade från verksamheter som riktar sig till personer med funktionsnedsättningar?, påpekar bokens fem författare i förordet, ?men det är påfallande generella insikter och kunskaper som kommit fram när vi reflekterat kring och analyserat förändringar och utveckling inom omsorger, skola och habilitering, i nystartade verksamheter och olika projekt där vi medverkat. Vi både tror och vet att det går att dra paralleller till andra verksamheter.?Boken vänder sig till alla som är intresserade av hur verksamheter fungerar, utvecklas och förändras: tillsynspersoner, medarbetare, vägledare, coacher samt chefer av olika slag.De fem författarna har tillsammans en mycket bred erfarenhet av arbete med människor ? och av att professionellt reflektera över sådant arbete. De har under tio år successivt utvecklat det idé- och kunskapssystem om verksamheter som presenteras i boken.

Det handlar följaktligen inte om något enskilt, tidsbestämt projekt utan snarare om att fortlöpande planera, införa och utvärdera åtgärder för bättre sortering. Ett stort hinder för att kunna arbeta med den typen av Budgetprocessen tvingar verksamhetens chefer att överväga om och hur de grundläggande ekono-miska förutsättningarna kommer att förändras och vilka åtgärder som bör vidtas på kort och lång 7 punkter för ett effektivt budget- och prognosarbete sikt. verksamhet och skall kontrollera att dessa krav uppfylls.

Köp Verksamma verksamheter : att bättre förstå, hantera och utveckla verksamheter för kvalitet och effektiv resursanvändning av Ingrid Liljeroth, Tone Engen, Jerry Larsson, Per Skoglund, Charlie Öfverholm på Bokus.com. Pris: 169 kr. häftad, 2011.

RELATERADE BÖKOR