Efter neutralitetspolitiken - folkrätten i svensk säkerhetspolitik 1993-2017

Efter neutralitetspolitiken - folkrätten i svensk säkerhetspolitik 1993-2017 - Per Ahlin | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Per Ahlin
DIMENSIONERA
11,90 MB
FILNAMN
Efter neutralitetspolitiken - folkrätten i svensk säkerhetspolitik 1993-2017.pdf
ISBN
1289973761506

BESKRIVNING

Folkrätten tillmäts officiellt stor betydelse i svensk säkerhetspolitik. Frågan är om de stora orden motsvaras av praktisk handling. I denna framställning studeras svenskt agerande åren 1993 till 2017, och svaret är i huvudsak ja. Sverige är en laglydig medlem av det internationella samfundet. Tilltron till folkrätten och till internationella organisationer är emellertid inte något unikt svenskt – det är tvärtom ett vanligt beteende för en liten eller mellanstor stat.I boken behandlas bland annat det svenska inträdet i EU, relationen till Nato och FN, mänskliga rättigheter, nedrustning, preventiv diplomati, den feministiska utrikespolitiken samt svensk syn på internationella sanktioner och på våldsanvändning.Per Ahlin, jur.dr, är verksam som forskare och lärare vid juridiska institutionen, Stockholms universitet. Han disputerade 1993 på avhandlingen ”Folkrätten i svensk säkerhetspolitik”, där tiden fram till och med 1992 studerades.

För mer fakta och material samt uppgifter till eleverna, besök webbplatsen www.sakerhetspolitik.se. Säkerhetspolitik.se vänder sig i första hand till gymnasieelever, men kan även användas i undervisningen på högstadiet.

Om hot och risker mot samhällets och individens säkerhet och om vår beredskap att förebygga och hantera kriser och krig. Här hittar du information om hur Sveriges samhällsskydd och beredskap fungerar samt vilka uppgifter vårt svenska försvar har. Efter neutralitetspolitiken - folkrätten i svensk säkerhetspolitik 1993-2017.

RELATERADE BÖKOR