När det rätta blir det lätta : En ESO-rapport om nudging

När det rätta blir det lätta : En ESO-rapport om nudging En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
12,34 MB
FILNAMN
När det rätta blir det lätta : En ESO-rapport om nudging.pdf
ISBN
8302184652329

BESKRIVNING

Borde kommunerna måla gröna fotsteg fram till soptunnorna eller skicka uppmuntrande SMS till komvuxdeltagare? Alltså använda beteendeinsatser – så kallad nudging – i politiken?Flera länder, däribland Storbritannien, USA och Nederländerna, utnyttjar insikter från beteendevetenskap när olika åtgärder utformas. Tanken är att få individer att fatta bättre beslut utan att handlingsfriheten för den skull inskränks. Små förändringar i människors valsituationer kan på så sätt göra det lättare att nå politiska mål.

2016:6 Mer än tur i struktur - en ESO-rapport om kommunal effektivitet. Författare: Magnus Arnek, Tore Melin och Anders Norrlid.

För ytterligare information om ESO:s verksamhet, kontakta kanslichef Lena Unemo, tel. 08-405 82 80, eller besök expertgruppens hemsida www.eso.expertgrupp.se. Och det finns flera sätt att jobba med nudgar, goda förinställningar och att jobba med sociala normer och påminnelser, berättar Åsa Sandberg, initiativtagare till nätverket Nudging Sweden och vd för A Win-Win World.

RELATERADE BÖKOR