AD om arbetsbrist, turordning och företrädesrätt

AD om arbetsbrist, turordning och företrädesrätt - Sören Öman | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sören Öman
DIMENSIONERA
6,27 MB
FILNAMN
AD om arbetsbrist, turordning och företrädesrätt.pdf
ISBN
4446440893447

BESKRIVNING

Vad har Arbetsdomstolen (AD) sagt om fingerad arbetsbrist när arbetsgivaren också har personliga skäl för en arbetsbristuppsägning? Var går gränserna för turordningskretsen? Måste arbetsgivaren erbjuda lediga arbeten i turordning? Svaren på dessa och många andra frågor om uppsägning på grund av arbetsbrist, turordning och företrädesrätt finns i denna bok.Boken presenterar reglerna såsom AD själv har uttryckt sig om vad som gäller. Domstolens domar innehåller nämligen ofta vägledande uttalanden och pedagogiska sammanfattningar, och domstolen följer regelmässigt vad den själv sagt gäller. Boken innehåller utvalda vägledande citat ur närmare 200 domar, sorterade under olika beskrivande rubriker så att det ska vara lätt att hitta. Dessutom finns korta noteringar om ytterligare domar om hur stort allmänt skadestånd som arbetsgivaren behövt betala för brott mot olika regler i anställningsskyddslagen.Boken vänder sig såväl till arbetstagare och deras fackliga representanter som till personalchefer, förhandlare och andra som arbetar med personalfrågor hos arbetsgivaren.Ur innehållet:• Kan arbetsgivaren ha kvar visstidsanställda när tillsvidareanställda sägs upp på grund av arbetsbrist?• Kringgående av företrädesrättsreglerna• Företrädesrätten förloras vid illojalitet efter anställningens upphörande

Information från förlaget . AD om arbetsbrist, turordning och företrädesrätt Av Sören Öman.

Har du synpunkter är du välkommen att höra av dig! Vill du ha Tyvärr har LAS-Handboken blivit försenad och kommer i slutet av juni, går att förhandsbeställa boken och vi skickar den så fort vi har den i lager igen. Skriv i ... Pris: 189 kr.

RELATERADE BÖKOR