Patientdatalagen : en kommentar

Patientdatalagen : en kommentar - Manólis Nymark | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Manólis Nymark
DIMENSIONERA
7,64 MB
FILNAMN
Patientdatalagen : en kommentar.pdf
ISBN
8781956696219

BESKRIVNING

I denna bok kommenteras patientdatalagen. Lagen, som trädde i kraft den 1 juli 2008, är en sammanhållande reglering för behandling av personuppgifter m.m. i hälso- och sjukvården, tandvården, smittskyddet samt viss annan medicinsk verksamhet. Patientdatalagen reglerar även journalföring inom lagens tillämpningsområde. På samma sätt som lagen är kommentaren indelad i tio kapitel. Varje paragraf är kommenterad. Lagändringar i patientdatalagen samt praxis från domstolarna och Datainspektionen som har utvecklats kring lagen till och med 31 juli 2016 har beaktats. Kommentaren behandlar även sekretess i anknytning till patientdatalagens bestämmelser. Den tar också i beaktande Socialstyrelsens olika föreskrifter och handböcker, bland annat till patientdatalagen. Kommentaren riktar sig till jurister, verksamhetschefer, hälso- och sjukvårdspersonal, vårdadministratörer, politiker, systemarkitekter och andra yrkesgrupper som i sin verksamhet konfronteras med frågor om behandling av personuppgifter, informationssäkerhet eller journalföring i hälso- och sjukvården.

All data överförs krypterat och behandlas enligt dataskyddsförordningen och patientdatalagen ; Dina personuppgifter behandlas i enlighet med Patientdatalagen SFS 2008:355. Artikeln, som den är presenterad i pappersutgåvan av Läkartidningen, är svår att åskådliggöra tydligt här. För att få en riktig bild av enkätens innehåll och för att att se frågor, svar, och kommentarer hänvisar vi till den bifogade pdf:en.

Skickas inom 1-2 vardagar. Köp boken Patientdatalagen : en kommentar av Manólis Nymark (ISBN 9789139018391) hos Adlibris.

RELATERADE BÖKOR