Läkemedel som förändrat världen : historier om vetenskap, slump och envishet

Läkemedel som förändrat världen : historier om vetenskap, slump och envishet - Johan Wennerberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Johan Wennerberg
DIMENSIONERA
3,37 MB
FILNAMN
Läkemedel som förändrat världen : historier om vetenskap, slump och envishet.pdf
ISBN
9092871542244

BESKRIVNING

I vår del av världen är det få förunnat att inte behöva använda läkemedel någon gång i livet. I andra delar av världen är det få förunnat att ha tillgång till läkemedel överhuvudtaget. Sjukdomar har alltid funnits i mänsklighetens historia men det är först i modern tid vi har haft tillgång till fungerande och effektiva läkemedel.Men hur upptäcks och utvecklas läkemedel och hur fungerar de? I denna bok berättas om hurfemton betydelsefulla läkemedel kommit till. Upptäckterna som täcker hela 1900-talet speglar läkemedelsindustrins utveckling. Berättelserna ger en bild som sällan förmedlas i mer officiella sammanhang. Slump och envishet är omistliga komponenter i de beskrivna fallen. Upptäckarna har inte sällan fått kämpa mot en skeptisk omgivning för att kunna driva sina projekt. Resultatet har blivit nya läkemedel som gjort skillnad för miljontals människor.Läs om smärtstillare, antibiotika, blodförtunnare, cancermediciner, p-piller, magsårsmedicin,hjärtmediciner och potensmedel. Boken vänder sig till alla som är intresserade av läkemedel ochvetenskapshistoria.Johan Wennerberg är docent i organisk kemi. Han är verksam vid DuPont Chemoswed i Malmö, ett företag som har sitt ursprung i Ferrosan. Han har varit intresserad av kemi sedan barnsben och sprider gärna kunskap om kemi och vetenskapshistoria.

av Johan Wennerberg (Bok) 2012, Svenska, För vuxna Ämne: Farmakologi, Läkemedel, Medicin, 1900-talet, 1914-, Historia, Upphov: Johan Wennerberg: ... Aktuellt och press; Om vår verksamhet; Jobba eller praktisera hos oss; Behandling av personuppgifter; Läkemedel som förändrat världen : historier om vetenskap, slump och envishet av Johan Wennerberg inbunden, 2012, Svenska, ISBN 9789197945257.

42 Qimh Xantcha Recension: Lars Nystedt På tal om tal 43 Denna lätt-sträcklästa läkemedelsbok har som undertitel »Historia om vetenskap, slump och envishet«. Femton läkemedel från morfin till sildenafil är väl valda ur vår långa moderna farmakologihistoria.

RELATERADE BÖKOR