Juridik - - personförsäkring

Juridik - - personförsäkring - Bo-Göran Jansson, Lars Bergendal, Carl Johan Rundquist | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Bo-Göran Jansson, Lars Bergendal, Carl Johan Rundquist
DIMENSIONERA
10,9 MB
FILNAMN
Juridik - - personförsäkring.pdf
ISBN
2225318228674

BESKRIVNING

I ett försäkringsavtal har innehållet betydelse inte bara för parterna i avtalet, utan även för andra, exempelvis förmånstagare och panthavare. Det är därför viktigt med en god kunskap om gällande regelsystem, så att inte syftet med avtalet förfelas eller rättsförluster uppstår.Juridik – personförsäkring ger dels en översikt över de lagar och bestämmelser som reglerar livförsäkringsbolagens verksamhet, dels en redo­görelse för de regler som gäller för försäkringsavtal. Boken tar också upp de familjerättsliga reglerna i framför allt äktenskapsbalken, ärvdabalken och föräldrabalken. Dessutom behandlas individuellt pensionssparande, försäkringsdistribution, distansförsäljning av finansiella tjänster, finansiell rådgivning till konsumenter och reglerna om penningtvätt.Denna upplaga behandlar ny och ändrad lagstiftning på grund av EU:s senaste direktiv avseende Solvens II, tjänstepension, försäkringsdistribution och penningtvätt. Dessutom uppmärksammas de nya reglerna om anhörigbehörighet och framtidsfullmakt.Juridik – personförsäkring ingår i Bank & Försäkring – IFU, titlar som Studentlitteratur ger ut i samarbete med IFU, en del av IFL vid Handelshögskolan i Stockholm.

Utbildningen är en bas för alla som arbetar med personförsäkring. Du får en genomgång av Försäkringsavtalslagen (FAL) och de avsnitt som berör personförsäkringar.

Detta är... Försäkringsservice i Bergslagen AB erbjuder förmedling av personförsäkring. Det kan t.ex.

RELATERADE BÖKOR