Panträtt

Panträtt - Gösta Walin, Göran Millqvist, Annina H. Persson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Gösta Walin, Göran Millqvist, Annina H. Persson
DIMENSIONERA
6,38 MB
FILNAMN
Panträtt.pdf
ISBN
2568971181187

BESKRIVNING

I boken Panträtt ges en sammanhängande, aktuell överblick över hur panträtt i olika former upplåts och säkerställs liksom hur den kan gå förlorad och hur den realiseras. Därvid redogörs också för hur finansiella instrument och andra immateriella tillgångar ska hanteras ur ett panträttsligt perspektiv. Boken är främst avsedd för praktikern som behöver få konkreta svar på olika tillämpningsfrågor inom panträtten men är värdefull även för rättsvetenskapen genom den breda översikt den ger. Sedan förra upplagan av Gösta Walin utkom år 1998 har flera viktiga rättsfall tillkommit jämte en del ny lagstiftning som påverkar panträttsliga spörsmål.

En inteckning görs hos den lokala inskrivningsmyndigheten Lantmäteriet, som då utfärdar ett bevis om att sådan har skett i fastigheten. Om en långivare har panträtt betyder det att långivaren under vissa förutsättningar har rätt att sälja panten, i det här fallet bostaden, för att få tillbaka pengarna som långivaren har lånat ut. 6 kap. Panträtt Upplåtelse av panträtt.

Emot denna karakteristik av fordrings pantsättningen kan nog göras gällande, att densamma icke till börligen framhåller vare sig den rent sakliga olikheten mellan fordringspantsättning och vanlig cession (överlåtelse) eller fordringspanträttens samhörighet med panträtten i övrigt. Om fordringspantsättning karaktäriseras ... Fast och lös egendom - hus, fastigheter och bostadsrätter.

RELATERADE BÖKOR