Tvistlösning inom affärsrätten : en antologi

Tvistlösning inom affärsrätten : en antologi - Niklas Arvidsson, Birgitta Nyström, Peter Westberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Niklas Arvidsson, Birgitta Nyström, Peter Westberg
DIMENSIONERA
11,25 MB
FILNAMN
Tvistlösning inom affärsrätten : en antologi.pdf
ISBN
4510090986662

BESKRIVNING

Affärsrättsligt Centrum vid Lunds universitet (ACLU) bedriver forsknings- och seminarieverksamhet på centrala förmögenhetsrättsliga områden. En av ACLU:s uppgifter är att regelbundet publicera böcker som består av originalbidrag från forskare eller praktiker som har anknytning till ACLU. Målsättningen för ACLU:s publikationer är att de ska belysa praktiskt relevanta frågor och utvecklingstendenser inom affärsrätten på ett sätt som tillmötesgår höga rättsvetenskapliga krav.Detta är ACLU:s andra antologi och har tvistlösning som övergripande tema. Boken vill tillgodose både behov hos dem som arbetar med affärsrättslig tvistlösning i praktiken och det stora samhällsbehovet av fördjupad rättsvetenskaplig kunskap på området. Vissa bidrag ägnar sig även väl för undervisningsändamål inom de många utbildningar som behandlar olika aspekter av affärsrättslig tvistlösning.Ur innehållet:Rättslig konfliktlösning i par och i trekant – vad kännetecknar dessa och när kommer de till användning?Håkan Hydén och Staffan MichelsonLägre kostnader för arbetsgivare vid uppsägningstvisterBirgitta NyströmTolkning av skiljeklausulRolf DotevallThe Swedish “Belgor” case and the scope and applicability of arbitral agreementsFinn MadsenAdjudication – något för den konfliktbenägna svenska byggbranschen?Anders Ingvarson och Daniel HolmdahlProvisoriskt domstolsskydd mot kontraktsbrott – en analys av NJA 2018 s. 189Peter WestbergEntreprenadbesiktning i en byggmästarbildad bostadsrättsföreningNiklas Arvidsson och Per SamuelssonNågot om stiftelser och bristen på tvisterKatarina OlssonDiskretionär rättstillämpning och rättsbildning genom prejudikat inom förmögenhetsrättenBoel FlodgrenTill frågan om avgränsningen mellan förvaltningsmyndighets och domstols kompetens – näringsrättslig reglering på upphovsrättens områdeJohan AxhamnProcessuell autonomi eller harmoni? Om EU-rättens påverkan på den svenska civilprocessenJörgen HettneNormgivning, skydd för konsumenter och tvistlösningOla SvenssonIdeella organisationers medverkan i tvister på dataskyddsrättens områdeJonas LedendalSpridning av information om dom i immaterialrättsliga intrångsmålUlrika WennerstenRätten att välja ombud – en fråga om rättsskyddsförsäkringens omfattningEva Lindell-FrantzBehandling av allmänna förmånsrätter vid åtaganden enligt insolvensförordningens artikel 36Michael Bogdan

Research output : Contribution to journal › Article Tvistlösning inom affärsrätten : en antologi. , Lund, Norstedts Juridik , Kapitel i bok 2020 Kapitel i bok.

Den här webbplatsen använder kakor för att ge dig som besökare en bättre användarupplevelse. Genom att surfa vidare på denna webbplats godkänner du att vi använder kakor. Tvistlösning inom affärsrätten : en antologi / Niklas Arvidsson, Birgitta Nyström och Peter Westberg (redaktörer).

RELATERADE BÖKOR