Ett ramverk för innovationspolitiken : att göra Sverige mer entreprenöriellt?

Ett ramverk för innovationspolitiken : att göra Sverige mer entreprenöriellt? - Pontus Braunerhjelm, Klas Eklund, Magnus Henrekson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Pontus Braunerhjelm, Klas Eklund, Magnus Henrekson
DIMENSIONERA
5,80 MB
FILNAMN
Ett ramverk för innovationspolitiken : att göra Sverige mer entreprenöriellt?.pdf
ISBN
2817372383095

BESKRIVNING

I takt med en tilltagande globalisering och ett hårdnande konkurrenstryck blir innovationer och förnyelse allt viktigare. Allehanda rop på olika insatser hörs därför nu för att stärka innovationspolitiken. Men att ett politikområde är hett garanterar inte att besluten blir väl avvägda. Tre av Sveriges främsta nationalekonomer varnar i denna bok för ett alltför snävt synsätt, där innovationspolitik likställs med satsningar på forskning och utveckling för att få fram högteknologiska produkter. Författarna menar istället att innovativa produkter och tjänster krävs i samtliga branscher och verksamheter, inte enbart högteknologiska. Strukturer, hierarkier och produkter måste ständigt utmanas. De som står för dessa utmaningar, de som testar nytt och utvecklar nya affärsmodeller är entreprenörerna ? de som driver förändring. En framgångsrik politik för innovationer måste bygga mekanismer för att omvandla kunskap till samhälleliga nyttigheter ? och för det krävs institutioner och drivkrafter som gynnar entreprenörskap i hela samhällsekonomin. Efter en gedigen genomgång av ekonomisk forskning om tillväxt och entreprenörskap landar författarna i att Sverige behöver ett innovationspolitiskt ramverk, av ungefär samma salg som skapats för finans- och penningpolitiken. Syftet är att skapa långsiktighet och förutsägbarhet i politiken. Deras förslag sammanfattas i tio innovationspolitiska principer:Tio budord för ett mer innovativt Sverige.

Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Välkomna till Sveriges största litterära magasin! boken Ett ramverk för innovationspolitiken.3 Vi behöver ett samhälle som arbetar tillsammans med syftet att göra Sverige än mera kreativt och stimulera till ...

Köp Ett ramverk för innovationspolitiken : att göra Sverige mer entreprenöriellt? av Pontus Braunerhjelm, Klas Eklund, Magnus Henrekson på Bokus.com. Pris: 279 kr. danskt band, 2012.

RELATERADE BÖKOR