Brottsoffer : offerskapets innebörder och villkor i (o)säkerhetens kultur

Brottsoffer : offerskapets innebörder och villkor i (o)säkerhetens kultur - Bo Nilsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Bo Nilsson
DIMENSIONERA
12,26 MB
FILNAMN
Brottsoffer : offerskapets innebörder och villkor i (o)säkerhetens kultur.pdf
ISBN
7478144088225

BESKRIVNING

Vad innebär det att vara ett brottsoffer? Vilka föreställningar har vi om människor som blivit utsatta för kriminalitet? Brottsoffer förknippas ofta med smärta och lidande och en kamp för att ta sig tillbaka till ett tidigare liv. Dessa föreställningar ingår i en omfattande offerideologi som underbyggs av olika intressenter inom den så kallade offerindustrin och får till följd en ökad rädsla och riskmedvetenhet. Boken Brottsoffer diskuterar kritiskt den dominerande bilden av brottsoffer och den offermentalitet som sätter sin prägel på samtiden. Genom intervjuer med enskilda drabbade visas att det även finns alternativa skildringar av offerskap, upplevelser som marginaliseras i den allmänna debatten.

Säkert är vi många som läser sådant --- och som är diskussionslystna. Både vad gäller företeelsen som sådan och givetvis specifika böcker. I denna serie ingår doktorsavhandlingar i etnologi samt monografier och antologier i anknytning till ...

Most of LiU's research publications are directly imported into DiVA from the Web of Science. Before registering a publication, always check if the publication is already in DiVA! Download Citation | Brottsoffer.

RELATERADE BÖKOR