Trafikskadelagen : ersättning vid trafikskada

Trafikskadelagen : ersättning vid trafikskada - Erland Strömbäck, Helen Bernerfalk | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Erland Strömbäck, Helen Bernerfalk
DIMENSIONERA
6,6 MB
FILNAMN
Trafikskadelagen : ersättning vid trafikskada.pdf
ISBN
5306553906097

BESKRIVNING

Trafikskadelagen reglerar rätten till ersättning vid skada som uppkommer vid trafik med motordrivet fordon. Med tanke på alla stora och små trafikolyckor som dagligen inträffar så är denna lag säkert en av våra oftast tillämpade lagar. Grundkonstruktionen är enkel. Skada i följd av trafik med motordrivet fordon ska ersättas oberoende av om bilisten varit vårdslös eller inte. Men det finns variationer och undantag i grundregeln som gör att lagen i vissa delar är mycket komplicerad.I denna bok beskrivs trafikskadelagen på ett enkelt och lättfattligt sätt. En rad exempel åskådliggör tillämpningen. Viktigare rättsfall och övrig praxis beskrivs. Hänvisningar görs till den litteratur som finns på området. Boken är den enda aktuella och lättöverskådliga kommentaren till trafikskadelagen. Denna nya upplaga är en bearbetning och aktualisering av föregående upplaga.

Trafikförsäkringens återkravsrätt ... Ersättning i samband med trafikskada. Dela: Trafikskador avser främst skador genom biltrafik, men omfattar även skador till följd av andra färdmedel.

Cirka ett år efter skadetillfället Vid ersättning för trafikskada räknar försäkringsbolagen av ersättningarna från LAF, AFL och kollektivavtalsreglerade ersättningar, så kallade samordningsförmåner. Vid en utvidgning av trafikförsäkringens ansvar kommer denna avräkning att upphöra helt eller delvis beroende på utvidgningens omfattning. Ersättning vid trafikskador.

RELATERADE BÖKOR