Polisers rätt att skjuta :

Polisers rätt att skjuta : - Annika Norée | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Annika Norée
DIMENSIONERA
7,60 MB
FILNAMN
Polisers rätt att skjuta :.pdf
ISBN
2921774335446

BESKRIVNING

En översiktlig framställning av svenska polismäns rätt att skjuta. Boken innehåller flera belysande fall och utgör därför ett hjälpmedel för praktiskt verksamma poliser, blivande poliser, jurister och journalister. Författaren skisserar huvudragen i den rättsliga regleringen och beskriver hur den tillämpas i konkreta fall. En polis ska alltid försöka hitta andra utvägar än våld för att lösa en uppgift. Men ibland är våld oundvikligt och då kan sista möjligheten vara att använda tjänstevapnet. Författaren förklarar vilka problem rätten att skjuta ger upphov till och vilka lösningar som står till buds. Författaren klargör när en polis får skjuta mot en annan människa och kanske viktigare, när han inte får skjuta. Stor uppmärksamhet ägnas åt hur reglerna tillämpas i konkrtea fall. Författaren diskuterar också polisledningens ansvar för vapenanvändningen. Rgeleringen har många år på nacken och författaren ställer frågan om det inte är dags för en lagändring.

Det anser både en juridisk expert och Polisförbundet. - Poliserna har inte begått något fel, säger Annika Norée ... Att skjuta mot någon är polisens mest extrema maktmedel och ska bara användas i undantagsfall.

Boken innehåller flera belysande fall och utgör därför ett hjälpmedel för praktiskt verksamma poliser, blivande poliser, jurister och journalister. Författaren skisserar huvudragen i den rättsliga regleringen och beskriver hur den... Elchockvapen kan bidra till att minska det dödliga våldet och våldsnivån, samt att skador på poliser och gärningsmän minskar.

RELATERADE BÖKOR