FN-stadgan och världspolitiken : om folkrättens roll i en föränderlig värld

FN-stadgan och världspolitiken : om folkrättens roll i en föränderlig värld - Katinka Svanberg, Ove Bring | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Katinka Svanberg, Ove Bring
DIMENSIONERA
6,65 MB
FILNAMN
FN-stadgan och världspolitiken : om folkrättens roll i en föränderlig värld.pdf
ISBN
7278360447191

BESKRIVNING

FN-stadgan och världspolitiken är en bok i folkrätt om FN-stadgans mellanstatliga spelregler. Fokus ligger på FN som en organisation för världsfreden och FN:s roll att ingripa för att upprätthålla internationell fred och säkerhet.Denna nya omarbetade upplaga är full med konkreta exempel ur dagens FN-praxis. Här behandlas bl.a. krigen i Jemen, Syrien och Afghanistan, internationell terrorism med IS-dåd och andra hot mot säkerheten som t.ex. massförstörelsevapen, ebolautbrott och pirater. Boken tar också upp historiska fall som Grisbukten och Koreakriget. FN-stadgan och världspolitiken innehåller kapitel om FN-stadgans principer, vålds- och aggressionsförbudet, non-interventionsprincipen, humanitär intervention och skyldigheten att skydda (R2P) samt självförsvarsrätten och folkrättens självbestämmanderätt. I Del II behandlas folkrättsliga efterlevnadsmekanismer, hur säkerhetsrådet fungerar som sanktionsorgan samt den internationella domstolens och generalsekreterarens respektive roller. Den internationella brottmålsdomstolen och dess samarbete med säkerhetsrådet för att lagföra grova folkrättsbrott har fått ett eget kapitel. Avslutningsvis diskuteras innovationer och utveckling på FN-stadgans område och vilken roll organisationen tillåts spela som garant för världsfreden på 2000-talet.FN-stadgan och världspolitiken är i första hand avsedd som en lärobok i folkrätt. Den vänder sig därför till studenter, men den är även en kunskapskälla för andra med intresse av de behandlade områdena.

Fokus ligger på FN som en organisation för världsfreden och FN:s roll att ingripa för att upprätthålla internationell fred och säkerhet.Denna nya omarbetade upplaga är full med konkreta exempel ur dagens FN-praxis. Sökruta för att söka efter böcker, e-media och allt annat som biblioteket erbjuder Avancerad sök Sök FN-stadgan och världspolitiken Undertitel: om folkrättens roll i en föränderlig värld FN-stadgan och världspolitiken: Om folkrättens roll i en föränderlig värld (Swedish Edition) [Bring, Ove] on Amazon.com. *FREE* shipping on qualifying offers.

FN-stadgan och världspolitiken - om folkrättens roll i en föränderlig värld, Norstedts juridik, 5 omarbetade uppl., 2019, 600s , ... FN-stadgan och världspolitiken : Om folkrättens roll i en föränderlig värld Av: Ove Bring Mot bakgrund av FN-stadgans mellanstatliga spelregler behandlas konkreta fall från den aktuella världspolitiken, t.ex. frågan om rätten till väpnat självförsvar mot internationell terro... Buy FN-stadgan och världspolitiken : Om folkrättens roll i en föränderlig värld by Ove Bring (ISBN: 9789139203087) from Amazon's Book Store.

RELATERADE BÖKOR