Med god ordning och efter Guds vilja : en antologi om kyrkorätt

Med god ordning och efter Guds vilja : en antologi om kyrkorätt Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
DIMENSIONERA
5,3 MB
FILNAMN
Med god ordning och efter Guds vilja : en antologi om kyrkorätt.pdf
ISBN
5621997569370

BESKRIVNING

Med god ordning och efter Guds vilja behandlar hur församlingar och stift i Svenska kyrkan utför sitt uppdrag i spänningsfältet mellan teologi och juridik. Svenska kyrkans tro, bekännelse och lära är enligt Kyrkoordningen grundade i Guds heliga ord. Samtidigt är kyrkan en del av samhället och förutsätts lyda de lagar och förordningar som gäller för andra institutioner i samhället. Kyrkorätten har sina rötter i Nya testamentet där det finns regler för de första kristna församlingarnas liv och lära. Dessa har senare under århundraden utvecklats till kanonisk rätt. För Svenska kyrkan gäller sedan relationsförändringen mellan kyrkan och staten 1 januari 2000 dels lagen om Svenska kyrkan, dels den inomkyrkliga kyrkoordningen för Svenska kyrkan. Med god ordning och efter Guds vilja är skriven av lärare och deltagare i Stiftelsen Fjellstedska skolans fortbildningsverksamhet. Den vänder sig till anställda och förtroendevalda i församlingar och stift inom Svenska kyrkan och till alla intresserade i frågor som rör förhållandet mellan kyrkorätt och teologi. I boken finns beskrivningar av kyrkorättens historia och grunder och till slut några aktuella frågeställningar.

Detta är en mycket allvarlig högtid. Då ska de troende fasta i ett dygn, bekänna sina synder och på nytt söka försoning med Gud.

80 likes · 4 talking about this. Bibel Predikan Teologi Gudstjänst Själavård Miljö Ledarskap Vi erbjuder fortbildning... ISBN: 9789177771074.

RELATERADE BÖKOR