Sekretess mellan myndigheter

Sekretess mellan myndigheter - Johan Höök | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Johan Höök
DIMENSIONERA
11,32 MB
FILNAMN
Sekretess mellan myndigheter.pdf
ISBN
3016863385767

BESKRIVNING

Sekretess gäller inte bara i förhållande till enskilda utan även mellan myndigheter. Principen är att sekretessbelagda uppgifter inte får överföras mellan myndigheter. Men från denna princip finns ett stort antal undantag. I den här boken analyseras först när myndigheter och verksamhetsgrenar ska anses vara självständiga i förhållande till varandra. Därefter diskuterar i detalj de olika generella möjligheterna att göra undantag från huvudregeln om sekretess, bland annat den s.k. generalklausulen och regeln om nödvändigt utlämnande. Slutligen beskrivs ett antal specifika undantag som finns på olika områden, som till exempel mellan socialtjänsten och hälso- och sjukvården.I denna andra upplaga har texten uppdaterats med ny praxis och även kompletterats med ett längre avsnitt om samtycke.Boken vänder sig till anställda på myndigheter, domstolar, kommuner och andra som behöver förstå regelverket kring sekretess mellan myndigheter. Den kan också fungera som kursmaterial i högskoleutbildningar i offentlighets- och sekretessfrågor.

Normalt följer inte sekretesskyddet för en uppgift med när en myndighet lämnar ut uppgiften till en annan myndighet. Sekretess mellan myndigheter. Sekretess gäller också mellan myndigheter.

1 § OSL). Anledningen till detta är att hemliga uppgifter inte ska nå en större krets än vad som är absolut nödvändigt.

RELATERADE BÖKOR