Historia

Historia - Peter Aronsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Peter Aronsson
DIMENSIONERA
6,36 MB
FILNAMN
Historia.pdf
ISBN
1704536594514

BESKRIVNING

Historia är såklart det som hänt i förfluten tid. Men vilka händelser blir en del av vår historia – och vem bestämmer det? I den här boken poängteras att historisk kunskap och politisk vilja samspelar för att avgöra vad som är värdefullt att bevara till eftervärlden och vad som är av ondo och därmed bör förändras.Läs merSagt om boken”Den här boken bjuder på koncentrerad, mångfacetterad och informativ läsning. På relativt få sidor lyckas Aronsson med konststycket att ge den intresserade läsaren en perspektivrik skildring av såväl begreppet som ämnet historia. Han kommer en god bit på väg i sin ambition att ringa in en helhetssyn på historiens roll i såväl dåtiden som samtiden.”Hans-Åke Persson, professor i modern europeisk historia vid Roskilde universitetBeGreppbart är en serie introducerande böcker i samhällsvetenskap. Varje bok behandlar ett centralt begrepp och adderar en pusselbit till vår förståelse av samhället. Utforskande. Fokuserat. Dynamiskt. Greppbar kunskap i ett nötskal. Helt enkelt.Om författarnaPeter Aronsson är professor i historia vid Linnéuniversitetet och professor i Kulturarv och historiebruk vid Linköpings universitet. Han forskar om hur det förflutna används för att forma framtider – både förr och i vår samtid.

Lewis (1891) An Elementary Latin Dictionary, New York: Harper & Brothers; historia in Charles du Fresne du Cange's Glossarium Mediæ et Infimæ Latinitatis (augmented edition, 1883-1887) historia in Gaffiot, Félix (1934) Dictionnaire Illustré Latin-Français, Hachette Historia som skolämne. Historia omnämndes redan i 1649 års skolordning och var etablerat som undervisningsämne då folkskolan infördes 1842.

I sin vidaste definition avhandlar historieämnet all mänsklig verksamhet i det förflutna som vi känner till i det närvarande. Det akademiska ämnet historia vill skapa en sammanhängande framställning och en systematisk analys av förgångna händelser som har betydelse för människan. I "Harrisons historia" - 116 sidor! - kan du läsa om allt från vikingatiden till andra världskriget.

RELATERADE BÖKOR