Om människans värdighet

Om människans värdighet - Giovanni Pico della Mirandola | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Giovanni Pico della Mirandola
DIMENSIONERA
3,96 MB
FILNAMN
Om människans värdighet.pdf
ISBN
6033363228896

BESKRIVNING

Giovanni Pico della Mirandola (1463-1494), greve av Concordia, hörde till den lysande kretsen kring härskarklanen Medici i Florens. Han har givit oss den italienska renässansens "ädlaste testamente" – talet "De hominis dignitate" från 1488, "Om människans värdighet".Pico var den humanist som formulerade den människosyn som vi alltsedan dess förknippar med renässansen – människan med en fri vilja som själv skapar sin natur.Sålunda låter Pico sin Gud, "den bäste av hantverkare", beskriva människan: "Du är av inga gränser instängd, utan skall fastställa dem själv med din vilja i vars hand jag lagt dig. Mitt i världen har jag ställt dig för att du därifrån så mycket lättare skall kunna skåda runt omkring dig allt som finns i världen. Varken himmelsk eller jordisk, varken dödlig eller odödlig har vi gjort dig, på det att du liksom di egen skulptör och formare fritt och ärofullt må kunna ge dig den gestalt du helst vill ha."Denna volym innehåller Picos tal både på originalets latin och i modern svensk översättning. Översättning och kommentarer av Rolf Lindborg, professor i idé- och lärdomshistoria.Atlantis POD (Print on Demand) är en serie digitala nytryck av tidigare slutsålda böcker. Kvaliteten på inlagan kan vara lägre än i den ursprungliga utgåvan.

Vi möts inte med samma respekt om människans värde och värdighet som i andra landsting. Giovanni Pico della Mirandola (1463-1494), greve av Concordia, hörde till den lysande kretsen kring härskarklanen Medici i Florens. Han har givit oss den italienska renässansens "ädlaste testamente" - talet "De hominis dignitate" från 1488, "Om människans värdighet".

FN-tjänsteman kritiserar liberal eugenik. 04 mars 2020.

RELATERADE BÖKOR