Kafkapaviljongen

Kafkapaviljongen - Tony Samuelsson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Tony Samuelsson
DIMENSIONERA
12,84 MB
FILNAMN
Kafkapaviljongen.pdf
ISBN
6813144221002

BESKRIVNING

Kafkapaviljongen är en kontrafaktisk idéroman, en fri fantasi, som liksom den kritikerrosade Jag var en arier (2009) skildrar ett Sverige efter att Tyskland vunnit andra världskriget. I centrum står författaren och motståndsmannen Sigge Eriksson, som vi följer, dels på fyrtiotalet efter krigsslut och nazistiskt maktövertagande, dels på sjuttiotalet då Sigge, nu upphöjd intellektuell, ingår i en nazistyrd kulturelit dit han motvilligt intvingats. Tony Samuelsson borrar här ännu djupare och ställer obekväma frågor om fascismens människoförakt och litteraturen som både ljusspridare och blind verklighetsflykt. Det handlar om ondska och förtryck, om underjordiska motståndsströmningar, om terrordåd. Om förnekelse och människors underliggande försvars- och överlevnadsmekanismer. Men framför allt: en tro – från såväl maktens som från motståndets håll – på kulturen, och litteraturen specifikt, som den starkaste av påverkande krafter.

I centrum står författaren och motståndsmannen Sigge Eriksson, som vi följer, dels på fyrtiotalet efter krigsslut och nazistiskt maktövertagande, dels på sjuttiotalet då Sigge, nu upphöjd ... "Kafkapaviljongen" är en idéroman - en fantasti om ett Sverige där Tyskland och och nazisterna har gått segrande ur andra världskriget, efter samma idé som i författaren Tony ... Kafkapaviljongen När Adolf Hitler vann kriget. ANPASSNINGENS LOGIK Hitler vann kriget och gjorde Sverige till en särskilt gynnad provins i Germania.

Planen var att presentera en glödande recension som på samma gång var ett Viktigt Vittnesmål om Samtiden bestående av lika delar yttersta konstnärliga och filosofiska kvalité. Avsikten var att tjäna pengar.

RELATERADE BÖKOR