Kioskvridning 140 grader : en wästern

Kioskvridning 140 grader : en wästern - Peter Törnqvist | Laserbodysculptingpittsburgh.com Läs boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium direkt i din webbläsare. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium i PDF-, TXT-, FB2-format på din smartphone. Och mycket mer på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Peter Törnqvist
DIMENSIONERA
9,75 MB
FILNAMN
Kioskvridning 140 grader : en wästern.pdf
ISBN
9083510042770

BESKRIVNING

Westra Härad på 70-talet. Tiden går sin gilla gång. Det var inte så länge sedan inlandsisen drog sig tillbaka och lämnade sandiga moar efter sig: in kom lingon och andra smålänningar. Kioskvridning 140 grader är en alldeles säregen roman fylld av egenuppfunna ord, språklekar och vridningar, oslagbar humor, glödande poesi, och mästerliga naturskildringar. Kioskvridning 140 grader, med undertiteln en wästern, är en roman som mestadels utspelas i småländska Westra Härad under 1960- och 1970-tal, och där en torvmosse har en viktig roll. Författaren fick för denna bok Svenska Dagbladets litteraturpris 2010, samt nominerades till Tidningen Vi:s litteraturpris, Sveriges Radios Romanpris och Augustpriset.

Om det är 1970-tal eller... Kioskvridning 140 grader I Peter Törnqvists romandebut Kioskvridning 140 grader: en wästern (Norstedts 2009) är språket i fokus. Dialogen är skriven på en västsmåländsk dialekt som delvis också letar sig in i den övriga texten. Kioskvridning 140 grader : en wästern / Peter Törnqvist Aabeta.

Det var inte så länge sedan inlandsisen drog sig tillbaka Peter Törnqvists romandebut "Kioskvridning 140 grader" utspelar sig i ett småländskt 70-tal. En "wästern" som intelligent och poetiskt rör sig mellan språket, naturen och människorna. Nu blev jag besviken.

RELATERADE BÖKOR