De två saliga

De två saliga - Ulla Isaksson | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Ulla Isaksson
DIMENSIONERA
12,23 MB
FILNAMN
De två saliga.pdf
ISBN
3479551349666

BESKRIVNING

En klassisk fallbeskrivning skapas med hjälp av sjukhusjournaler, brev och minnesbilder. Christian Dettow står inför sin pensionering och vill sätta punkt för sin gärning. Hans diktamen, opersonlig och vetenskaplig, är avsedd för sekreteraren. Sune och Viveka Burman är bara »Fall 263« [...]. De två saliga är inte bara en idéroman som vibrerar av kraft, den är också en modernistisk roman med ett levande förhållande till berättandets möjligheter. Den torra fallbeskrivningen förvandlas till ett prisma. Vivekas sagor släpper in myten på sjukhuset. Till journalen läggs nya perspektiv, inskjutna i varandra som spegelbilder och ringar på vattnet. (ur Leif Zerns förord)Ulla Isaksson föddes 1916 i Stockholm. Hon debuterade med romanen Trädet (1949). De två saliga utkom första gången 1962.Pressröster:»Ulla Isaksson framträder som litteraturkonstruktör, skapar prismatiska berättarformer, blandar det reella och det hyperreella eller symbolistiska, diskuterar existensens grundvärden och förmedlar en stämning som i bästa fall påminner om något i Eyvind Johnsons Krilonserie eller väcker tankar på den lutherske Ahlin.«Sigrid Combüchen, Sydsvenskan»"263! Tåget skakade men siffran borde antecknas, medan han ännu hade den i huvudet." Så inleds Isakssons ögonblickligen fängslande roman om "Fall 263" - ett symbiotiskt äktenskap med starka drag av tvång, projicering, lidelse och paranoia.«Anna Hallberg, Göteborgs-Posten

8. Saliga äro de renhjärtade, ty de skola se Gud.

Romanen filmatiserades senare av Ingmar Bergman. Det börjar: "263! Tåget skakade men siffran borde antecknas, medan han ännu hade den i huvudet.

RELATERADE BÖKOR