Det växer inga rosor på Odenplan

Det växer inga rosor på Odenplan - Per Wahlöö | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Per Wahlöö
DIMENSIONERA
4,64 MB
FILNAMN
Det växer inga rosor på Odenplan.pdf
ISBN
9956387365774

BESKRIVNING

"Du måste förstå att jag aldrig kan bli din flicka, inte helt och hållet. Jag kan nog aldrig bli någons, inte din och inte nån annans." Två människor som egentligen är som skapta för varandra men som ändå inte riktigt får kontakt. En hektisk journal om en besatt mans dag mellan två kärleksmöten. En långnovell eller kortroman som utspelar sig mitt i 60-talets Stockholm - i sängen, på kontoret, vid telefonen, på krogen. ”Det växer inga rosor på Odenplan”, Per Wahlöös finaste kärleksskildring, skrevs 1963 och är den självklara tyngdpunkten i denna hans enda novellsamling. Den föregås av sju mindre noveller, tillkomna under en period av lika många år. Här visar Per Wahlöö sitt breda register – i novellerna märker man tydligt hans utmärkta handlag med nya miljöer och människor. Per Wahlöö föddes 1926 och var i grunden journalist. Utöver sina egna böcker skrev han tillsammans med sin hustru Maj Sjöwall de älskade och kritikerrosade böckerna om kommissarie Martin Beck. Per Wahlöö dog 1975 – men hans böcker lever vidare. Sagt om Per Wahlöös författarskap: ”Wahlöös böcker slår det mesta som ges ut idag.” GABRIELLA HÅKANSSON, LO-TIDNINGEN ”Unna er upplevelsen och utmaningen att läsa Per Wahlöö. Han är en av de riktigt stora författarna, fullt jämförbar med Graham Greene eller John le Carré.” CRISTER ENANDER, GEFLE DAGBLAD ”Böcker som utan tvekan tillhör kategorin levande klassiker.” KRISTIAN LUNDBERG, NORRKÖPINGS TIDNINGAR

24 kr Bokbörsen: Odenplan. 229 kr Bokbörsen.

Odenplan - Hitta fynden här! Shopping. Den Vedervärdige Mannen Från S: 49 kr Filmat på Hotelli Rantasipi Tropiclandia i Vasa/Finland.

RELATERADE BÖKOR