Nils Dacke rebellen

Nils Dacke rebellen - Bo Alvemo | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Bo Alvemo
DIMENSIONERA
11,11 MB
FILNAMN
Nils Dacke rebellen.pdf
ISBN
9033721538830

BESKRIVNING

Den dramatiska Dackefejden har gått till historien som Sveriges senaste folkliga inbördeskrig. Det pågår i ett helt år. För Gustav Vasa går kriget så illa att han i ett svagt ögonblick överväger att abdikera. Men tack vare en massrekrytering av utländska legoknektar lyckas den hårdföre kungen att vända det hotande nederlaget till en militär seger över sina bångstyriga undersåtar i Småland, Östergötland och på Öland. Gustav Vasa ger sig själv äran för den svenska nationalstatens uppkomst? Samtidens inställsamma krönikörer prisar kungen som en gud. På majestätets begäran målar de upp en djävulsk konspiration. Ett gäng skumma personer beskylls för att dra i trådarna till alla uppror, attentat och stämplingar, som den svenske diktatorn utsätts för. Till gänget hör kejsaren Karl V i Wien, den avsatte tyrannen Kristian II, papisten Gustav Trolle, tryckeriägaren Hans Brask och fähunden Berend von Mehlen. De har alla gaddat sig samman i en allians för att störta Gustav Vasa från tronen. Men Gustav Vasas vanligtvis säkra väderkorn går bet på vittringen. Bo Alvemo tar ställning för motståndarsidan ? arrendatorn Nils Dacke och den gerilla som äger folkets stöd. Gustav Vasas roll i Sveriges historia är övervärderad. Som diktator skapar han en nationalstat på sina egna villkor. Andras åsikter intresserar honom inte. I denna roman blir det för kungen en övermänsklig uppgift att ringa in den verkliga trådryckaren ? Carina von Arensburg. Hon är en mytomspunnen redardrottning, som uppmuntrar Nils Dacke att inom Sveriges gränser sätta hårt mot hårt för att tvinga kungen på fall?

Fri frakt. Alltid bra priser och snabb leverans.

I analysen har jag tittat på förändringar över tid gällande: • Synen på Nils Dacke • Synen på smålänningarna (rebellerna) • Synen på ... Välkommen till denna sida som tillägnas vårt utställningsprojekt om Nils Dacke och Dackefejden. Vår utställning.

RELATERADE BÖKOR