Läsestycken

Läsestycken - Jan Wolf-Watz | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Jan Wolf-Watz
DIMENSIONERA
9,49 MB
FILNAMN
Läsestycken.pdf
ISBN
1096321706968

BESKRIVNING

Läsestycken, den titeln kom för mig som en ingivelse. Som jag uppfattar ordet, öppnar det upp för en textens frihet i omfång, anslag och innehåll. Den friheten har jag tagit mig.I Läsestycken tillåter jag mig att berätta om ett kalejdoskopiska bildspel kring historiska personer, där delar av deras liv vävts in, om fritt svävande infall, om språkets möjligheter att ty sig intill och tolka det som gör oss till det vi tror oss vara.Läsestycken har sprungit fram i det gränslandet, där aningar tar gestalt, drömmar besannas. Därför inbillar jag mig att de inte gärna låter sig sträckläsas. En per dag är klassiskt recept, en gångbar docering även för Läsestycken.– Jan Wolf-Watz

Finns som: Vald medietyp: Bok (2019) Välj medietyp Bok (2019) Snabblänkar. Mer information om Läsestycken; Relaterad information; Du behöver vara inloggad ... LIBRIS titelinformation: Halmstad genom tiderna : historiskt, topografiskt, statistiskt : läsestycken ur samtida reseberättelser och beskrivningar / utvalda av Nils Roth. inbunden, 1997.

Boken består av korta stycken av prosalyrik som inte skildrar några yttre skeenden i traditionell mening utan snarare undersöker språkets möjligheter att närma sig själva existensen. Redan på 1500- talet nämns läxor i svenska texter, och då syftar det på läsestycken på elevernas överenskommelser (Lundahl 2004). Angående läxor finns det inga bestämmelser i skolans läroplan sedan 1994.

RELATERADE BÖKOR