Gardet

Gardet - Staffan Malmberg | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Staffan Malmberg
DIMENSIONERA
8,86 MB
FILNAMN
Gardet.pdf
ISBN
5038597825759

BESKRIVNING

Johannes står en dag vid ett övergångsställe mitt i Stockholm. I barnvagnen ligger hans dotter i tillståndet mellan sömn och gråt. När motorcykeln som väntat på grönt accelererar i ett tordönsmuller som väcker dottern brister något inom Johannes. Han känner att stadens hänsynslöshet passerat en gräns. Mitt emot honom står en kvinna som har sett allt. De utbyter blickar. Hon säger att hon tog registreringsnumret. De kollar upp motorcyklistens namn och adress. Man borde samla ihop några vänner och helt enkelt knacka på hans dörr. Säga åt honom att be om ursäkt och lova att aldrig göra så där igen. Och om han vägrar? Då kanske man får visa honom på annat sätt att det är allvar den här gången.Så grundas Gardet. Långsamt börjar de ta ansvar för lag och ordning i Stockholm. Äntligen bryr sig folk om varandra. Men så börjar sprickorna synas och snart är hela staden i gungning.Staffan Malmbergs nya roman är lika mycket en studie i mänskligt beteende som en uppgörelse med människans behov av omtanke, lag och rätt. Men även den perfekta världen har sina fel och brister, inte minst när det är oklart vem som är offer och vem som är förövare.

För att kunna bedriva helt oberoende och kvalitativ opinionsbildning samt feministisk aktivism så behöver vi din hjälp. Stötta oss gärna genom att signa upp på vår Patreon för att bli månadsgivare, eller bidra via Swish - 1234368940. Gärdet, officiellt Ladugårdsgärdet, är en stadsdel i nordöstra Stockholms innerstad.Stadsdelen ligger öster och nordost om Östermalm.Gränsen mot Östermalm utgörs av Valhallavägen samt i en linje norr om Filmhuset och vidare öster om kvarteret Kompaniet vid Gärdesgatan.

Det känns fånigt att de sjunker till den nivån, även om det såklart också är underhållande. Men jag har svårt att ta sånt här på allvar och med respekt när man driver med män på detta sätta. Staffan Malmbergs tredje roman "Gardet" handlar liksom hans tidigare om den lilla människans ofta tafatta men långt ifrån hopplösa kamp mot en egoistisk och svaghetsföraktande samtids väderkvarnar.

RELATERADE BÖKOR