Jag heter Shylock : Köpmannen i Venedig på nytt

Jag heter Shylock : Köpmannen i Venedig på nytt - Howard Jacobson | Laserbodysculptingpittsburgh.com En dag varelser. Grekerna och existensens mysterium PDF, TXT, FB2. Varelser av en enda dag. Grekerna och mysteriet med existens ePUB. En dag varelser. Grekerna och mysteriet med MOBI-existensen. Boken skrevs 2020. Leta efter en bok om en enda varelse. Grekerna och existensens mysterium på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Howard Jacobson
DIMENSIONERA
12,91 MB
FILNAMN
Jag heter Shylock : Köpmannen i Venedig på nytt.pdf
ISBN
8530883400126

BESKRIVNING

I William Shakespeares Köpmannen i Venedig lånar köpmannen Antonio pengar av den judiske procentaren Shylock för att hjälpa sin vän Bassanio att uppvakta den vackra Portia. Antonio, som inte gör någon hemlighet av sin antisemitism, måste lova att betala med ”sitt eget kött” om han inte kan återgälda sin skuld till Shylock. När Antonios skepp sedan förliser på havet står det klart att han inte kommer att kunna betala tillbaka vad han lånat. Fallet hamnar i domstol, och det verkar som att Antonio måste återgälda sin skuld. Men då inträder en tidigare okänd advokat som börjar plocka isär fallet genom att tala om nåd …Howard Jacobson tar Shakespeares storslagna hämndberättelse genom tid och rum till den blänkande moderna miljö som är Cheshires nutida gräddhylla. Här möter den judiske procentaren Shylock ett sammansatt persongalleri i berättelsen om den antisemitiske köpmannen Antonio som inte vill återbetala sin skuld. De riktigt stora, grundläggande krafterna sätts i rörelse, som alltid hos Shakespeare.

De som följt bloggen vet att de två senaste dagarna har varit fruktsamma. I förrgår upptäcktes Shakespeares hus i Venedig. Howard Jacobson, Jag heter Shylock - Shakespeares Köpmannen i Venedig i dagens moderna England.

Längre fram kommer vi också att kunna läsa Shakespeare-covers skrivna av Margaret Atwood, Jo Nesbö, Tracy Chevalier, Edward St. Aubyn och Gillian Flynn.

RELATERADE BÖKOR