Utom sig

Utom sig - Sasha Marianna Salzmann | Laserbodysculptingpittsburgh.com Vi är glada att presentera boken One Day Creatures. Grekerna och existensens mysterium, skriven av Mauro Bonazzi. Ladda ner boken One Day Creatures. Grekerna och mysteriet om existens i PDF, TXT, FB2 eller något annat format som är möjligt på laserbodysculptingpittsburgh.com.

INFORMATION

FÖRFATTARE
Sasha Marianna Salzmann
DIMENSIONERA
12,53 MB
FILNAMN
Utom sig.pdf
ISBN
7876106052304

BESKRIVNING

»En lysande roman som med ett antikt motiv skildrar vår samtid.« Torbjörn Elensky, Tidningen Vi»Förväntningarna på Sasha Marianna Salzmanns debut- roman har varit höga, men Utom sig lyckas överträffa dem.« Frankfurter Rundschau  Ali söker sin tvilling. Anton har lämnat allt -- Tyskland, sin familj och i synnerhet Ali -- och försvunnit någonstans i Istanbuls gränder. Ali söker honom där, på klubbar om natten och på marknader om dagen, men också i familjens historia. Den som tar sin början i Sovjet på 1900-talet med en judisk familjs flytt till ett höghus utanför Moskva och garderober fullproppade med Adidasoveraller. Som fortsätter i en flyktingförläggning i Västtyskland där Ali och Anton blir tyskar som var ryssar som är judar och därför inte kan vara helt säkra på varför de får stryk på skolgården. Det enda de kan vara säkra på är varandra, tills de helt plötsligt inte är det. Ali söker efter Anton, för vad skulle hon annars göra? Sasha Marianna Salzmanns debutroman slog ned som en bomb i Tyskland i fjol och nominerades till det finaste bokpriset, Deutscher Buchpreis. Hon är verksam som dramatiker och regissör i Berlin. "Salzmann låter sig liksom bäras och stärkas av sina anförvanters erfarenheter och låter dem följa med henne i sökandet efter ett slags nuets gränsöverskridande. I ett liv som rör sig fritt mellan språken, könen, länderna och tiden." Göteborgs-Posten"Charmfullt, ömsint, infernaliskt och med klösande klo i varje mening skriver Salzmann om att varken vara hemma i sig själv eller i sitt land." Upsala Nya Tidning "Kanske är det Salzmanns erfarenheter som dramatiker som får berättelsen att framstå som så levande. En känsla för rösten (språket) och rummet, för begäret efter och nödvändigheten i att få prova olika roller. Se sig själv i dem, genom dem - vara dem. Själv vill jag artikulera så tydligt som bara möjligt: läs den." Skånska Dagbladet"Jag är övertygad om att Sasha Marianna Salzmanns roman kommer att omfamnas av de läsare som går i gång på den här sortens mustiga realism och solkiga maximalism." DN" Salzmann svingar sig vigt mellan tidsepokerna och mellan skilda berättarperspektiv, mellan det drömska och det kargt realistiska, mellan stora svepande gester och detaljrika närbilder." Svenska Dagbladet"Denna intelligenta och underhållande roman - med den vaga känslan av förlust som ett förtvivlat bultande centrum - ger en läsupplevelse som jag önskar dela med många läsare." Jönköpings-Posten"Trots att Utom sig på flera plan är experimentell blir den tack vare det rappa språket, de skickligt skrivna dialogerna och de väl avvägda sprången mellan de olika berättelserna aldrig tung eller svårläst. Ett skickligt romanbygge, helt enkelt." Sydsvenskan

Bläddra milions ord och fraser på alla språk. utom sig. som känner starka känslor Jag var helt utom mig av sorgen.

Laddas ned direkt. Köp Utom sig av Salzmann Sasha Marianna på Bokus.com. Utom sig på svenska med böjningar och exempel på användning.

RELATERADE BÖKOR